Etter å ha lagt bak seg et godt 2019 med en vekst på 4,5 % og en flott start på 2020 ble også møbel og interiørbransjen rammet av Koronaviruset.

Illustrasjon (Xeris)

Produktinformasjon er som den skjulte skatten på kistebunnen, smiler Pål Mittet. Han har satt seg fore å foredle «skattene» og å hjelpe bedrifter til å benytte vareinformasjonen bedre i arbeidet for mer handel og høyere salg. -Alle bedrifter jobber mye med vareinformasjon av mange slag og i mange medier, men benytter ikke informasjonen best mulig. Det er det vi skal bidra til. Alle som har forsøkt å etablere en E-handelsløsning vet at det er et stort arbeid som skal til for å få alle data, bilder og tilleggsinformasjon inn i en handelsløsning.

POP - fra Vestre for møblering av uterom og offentlige møteplasser.

Hun omsetter to fullverdige designutdanninger i vakre enkle og funksjonelle produkter, Kristine Five Melvær. Noen ville si hun er et stjerneskudd på den hjemlige designhimmelen, men hun er mer enn et blaff og bruker tiden aktivt på kryss og tvers av kategorier og materialer – og faglige akademiske skiller. -Jeg jobber med møbler, tekstiler, glass og «tableware» - og grafi sk design, kommunikasjon og emballasje.

I 2020 er det 100 år siden designeren Ingmar Relling ble født. Relling var en pioner innen industriell møbeldesign. Med

Her er årets aller beste design og arkitekturprosjekter.

Vestre har laget en serie utemøbler som hyller 1950-tallets inviterende formspråk. Heymat står bak en mattekolleksjon som folk over hele verden løper av seg skoene for å kjøpe. Nå blir de to produsentene tildelt DOGA-merket.

Senger er største kategori hyttemøbler fra Kvand & Nordvik.

Det særnorske hyttelivet skaper et marked få andre land har. Allerede finnes det en halv million hytter i landet der alle lengter ut i naturen, opp på fjellet eller til et svaberg ved vannet. Enn skjønt, de fleste hyttene ligger i skogen eller i lavlandet uten de mest ekstreme kvalitetene som privat strand eller snaufjell og panoramautsikt. Hyttelivet er antakelig en måte å møte det tilsynelatende allmenne lengselen til sin indre småbruker, selv om flere og flere konverterer denne drømmen i komfort og nytelse utenfor hjemmet.

Are Lyubråten er ansvarlig for Mobelfakta.no og miljøarbeidet i Norsk Industri Designindustrien

Hvordan påvirker en spesiell stol, eller et hvilket som helst produkt, miljøet? Og, hvordan kan vi finne ut noe om dette? Dette er vesentlige spørsmål i disse tider etter at miljøspørsmål har blitt blant de mest sentrale, for alle; for politikere og produsenter, for konsumenter, for handlere og butikkmedarbeidere.

Sven Ivar Dysthe i Planet, med bena i Popcorn.

Kanskje kan man innvende at Sven Ivar Dysthe har vært her hele tiden og således ikke har noe å gjøre come-back fra. Ikke desto mindre har ingen norske designere fått nye generasjoner til å beundre sine modeller i en slik grad som Dysthe. Praktsofaen 1001 er foreløpig siste modell som er på vei til å bli stilikon – nok en gang.

Nice heter modellene i vakre milde farger.

Teppeprodusent hører med til de mindre bransjene i Norge. Vi er godt forspent med produsenter av pledd og strikk og ullstoffer og møbeltekstiler, men tepper hører med til sjeldenhetene. Så er da heller ikke bedriften vi omtaler produsent i vanlig forstand, lengre.

- Det er mye som fungerer bra i virkemiddelapparatet i dag, men nå er tiden kommet for en gjennomgang av helheten, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

I starten av november sendte Næringsdepartementet ut en rapport med anbefalinger til store endringer i det næringsrettede virkemiddelapparatet i Norge. For møbel- og interiørbransjen vil dette få bety noen endringer.

Amazon var som vanlig tidlig ute, denne gang med ubemannede butikker.

I januar 2018 åpnet Amazon sin første ubemannede convenience store i Seattle, USA.

Tore Linnerud takker av etter nærmere 20 år som formann og foreningen legger ned etter 100.

De hadde stil på den tiden, reflekterer Tore Linnerud. Han er siste formann i Oslo Møbelhandlerforening og er den som skal klubbe vedtaket om foreningens nedleggelse etter 100 års historie.