Her er årets aller beste design og arkitekturprosjekter.

MI+

Vestre har laget en serie utemøbler som hyller 1950-tallets inviterende formspråk. Heymat står bak en mattekolleksjon som folk over hele verden løper av seg skoene for å kjøpe. Nå blir de to produsentene tildelt DOGA-merket.

Senger er største kategori hyttemøbler fra Kvand & Nordvik.

MI+

Det særnorske hyttelivet skaper et marked få andre land har. Allerede finnes det en halv million hytter i landet der alle lengter ut i naturen, opp på fjellet eller til et svaberg ved vannet. Enn skjønt, de fleste hyttene ligger i skogen eller i lavlandet uten de mest ekstreme kvalitetene som privat strand eller snaufjell og panoramautsikt. Hyttelivet er antakelig en måte å møte det tilsynelatende allmenne lengselen til sin indre småbruker, selv om flere og flere konverterer denne drømmen i komfort og nytelse utenfor hjemmet.

Are Lyubråten er ansvarlig for Mobelfakta.no og miljøarbeidet i Norsk Industri Designindustrien

Hvordan påvirker en spesiell stol, eller et hvilket som helst produkt, miljøet? Og, hvordan kan vi finne ut noe om dette? Dette er vesentlige spør- smål i disse tider etter at miljøspørsmål har blitt blant de mest sentrale, for alle; for politikere og produsenter, for konsum- enter, for handlere og butikkmedarbeidere.

Sven Ivar Dysthe i Planet, med bena i Popcorn.

Kanskje kan man innvende at Sven Ivar Dysthe har vært her hele tiden og således ikke har noe å gjøre come-back fra. Ikke desto mindre har ingen norske designere fått nye generasjoner til å beundre sine modeller i en slik grad som Dysthe. Praktsofaen 1001 er foreløpig siste modell som er på vei til å bli stilikon – nok en gang.

Nice heter modellene i vakre milde farger.

Teppeprodusent hører med til de mindre bransjene i Norge. Vi er godt forspent med produsenter av pledd og strikk og ullstoffer og møbeltekstiler, men tepper hører med til sjeldenhetene. Så er da heller ikke bedriften vi omtaler produsent i vanlig forstand, lengre.

- Det er mye som fungerer bra i virkemiddelapparatet i dag, men nå er tiden kommet for en gjennomgang av helheten, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

I starten av november sendte Næringsdepartementet ut en rapport med anbefalinger til store endringer i det næringsrettede virkemiddelapparatet i Norge. For møbel- og interiørbransjen vil dette få bety noen endringer.

Amazon var som vanlig tidlig ute, denne gang med ubemannede butikker.

I januar 2018 åpnet Amazon sin første ubemannede convenience store i Seattle, USA.

Tore Linnerud takker av etter nærmere 20 år som formann og foreningen legger ned etter 100.

De hadde stil på den tiden, reflekterer Tore Linnerud. Han er siste formann i Oslo Møbelhandlerforening og er den som skal klubbe vedtaket om foreningens nedleggelse etter 100 års historie.

Etter 102 år i Oslo sentrum flytter Krosby møbler på landet.

Vinteren er tid for å tenke på kommende sommersesong. Hva vil publikum helst møblere sine hager, uteplasser og balkonger med når solen igjen gir oss lange dager og lyse netter. Mer konsentrert uteplass er stikkordet.

Pre-Loved er et nytt «merkenavn» fra Fretex. Slik skal Frelsesarmeens utsalg teste ut kommisjonssalg i butikkene i Universitetsgata og Kirkeveien i Oslo.

Aktuelle møbler fra Bruksbo kan bestilles på formforlag.com og i din lokale bokhandler. Pris kr. 449,-

Enkelte navn på mennesker og firmaer går igjen i i mange sammenhenger i historien om norsk design-, møbel- og interiørbransje. Bruksbo, Rastad og Relling, Hjort og Østlyngen er bedrifter som dukker opp når etterkrigstiden, gullalderen, gjenoppbyggingen og «Scandinavian Design» skal dokumenteres. Arne Remlov og Per Tannum står sentralt i persongalleriet.