”Kreative og dyktige mennesker vil være grunnmuren i byggingen av nye næringer. For ingenting tilsier at en dyktig ingeniør som
Hege Haukeland Liadal har tro på ’oljemøbler’. (Foto. Arbeiderpartiet)
Hege Haukeland Liadal har tro på ’oljemøbler’. (Foto. Arbeiderpartiet)

    • Publisert: 16 oktober 2017

”Kreative og dyktige mennesker vil være grunnmuren i byggingen av nye næringer. For ingenting tilsier at en dyktig ingeniør som jobber i oljen ikke samtidig kan jobbe med designmøbler.”

Det skriver Hege Haukeland Liadal, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, i en kronikk trykket i flere aviser.

”Det ligger et stort, uforløst potensial innen flere industrielle sektorer, blant annet kraftforedlende industri, design- og merkevaredrevet industri samt råvareindustrien. For å hente ut dette potensialet må vi skape et trygt arbeidsliv. Da må vi verne arbeidstakeres rettigheter, ikke svekke dem.

”En innovativt motor”

Norge har derfor de beste forutsetninger for å lykkes med endringene vi skal gjennom. Hvis vi velger å benytte oss av disse for- utsetningene.

For i debatten om et grønt skifte, så glemmer vi ofte det faktum at å holde liv i oljebransjen er å holde liv i en innovativt motor. På IKM Haaland, en bedrift med 92 ansatte på Vigrestad i Hå kommune (Rogaland) ser vi et perfekt eksempel på dette. En leverandørindustri tilknyttet oljenæringen som nå også er blitt en del av et møbel- og designeventyr som strekker seg fra Tokyo til Times Square, New York.

Haaland + Sundays og Vestre = Sant

IKM Haaland er en av Europas mest moderne bedrifter innen platebearbeiding.

Denne bedriften lager i dag deler av produktene til Sundays og Vestre møbler. Hvis kvalitetskravene i offshoreindustri og militærindustri settes sammen med design i verdensklasse, så oppstår det noe svært interessant. For når en leverandørindustri som lager kvalitetsmaskiner til olje- produksjonen overfører denne kunnskapen til møbler, så får en et produkt av en slik kvalitet at det får internasjonal oppmerksomhet,” skriver Hege Haukeland Liadal.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev