IKEA kjøper ifølge Recode det amerikanske startup-selskapet TaskRabbit, som står bak en markedsplass for tjenester, melder DI.se. Det dreier seg om
Logo: TaskRabbit
Logo: TaskRabbit

    • Publisert: 02 oktober 2017

IKEA kjøper ifølge Recode det amerikanske startup-selskapet TaskRabbit, som står bak en markedsplass for tjenester, melder DI.se. Det dreier seg om et av IKEAs største oppkjøp noensinne.

TaskRabbit skal visstnok fungere som et frittstående datterselskap. IKEA har ifølge nettstedet tidligere bekreftet overfor Financial Times at selskapet er på vei til å kjøpe det amerikanske startup-selskapet.

Salgssum ukjent

Det er imidlertid uklart hvor mye IKEA betaler, men TaskRabbit har siden oppstart for ni år siden dratt inn rundt 50 millioner dollar, tilsvarende i underkant av 400 millioner kroner. ”Sannsynligvis er dette et av IKEAs største oppkjøp så lang, skriver Di.se. Ifølge Recode ville ikke hverken IKEA eller TaskRabbit kommentere saken.

Startup-selskap

TaskRabbit er amerikansk startup-selskap – en markedsplass hvor privatpersoner kan gjøre små tjenester for hverandre, alt fra vindusvask til webdesign.

Grunnlegger av TaskRabbit, Leah Busque, snakket blant annet om at Facebook er blitt et kvalitetsstempel. Brukere som har koblet Facebook-kontoen opp mot TaskRabbit-kontoen får simpelthen flere jobber, fordi personens nettverk bidrar til å styrke troverdigheten.

(Kilder: Di.se., hegnar.no og VG)

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev