Til sammen ble 40 000 besøkende lokket til Stockholm Furniture & Light Fair som ble avsluttet i helgen. Sterkest representert

    • Publisert: 10 februar 2015

Til sammen ble 40 000 besøkende lokket til Stockholm Furniture & Light Fair som ble avsluttet i helgen. Sterkest representert var som vanlig Norge med 1 720 registrerte besøkende.

Superlativene flommer over årets utgave av Stockholm Furniture & Light Fair. Mange snakket om den beste messen noensinne.

Da Stockholm Furniture & Light Fair, verdens største møteplass for skandinavisk design, åpnet i forrige uke, møtte de besøkende en hel del forandringer. Mange foretak hadde fått nye plasseringer og nya områder var skapt.

Må være lydhøre

– Som messearrangør er det vårt oppdrag å være lydhøre og speile bransjens utvikling. Vi jobber kontinuerlig med å tilpasse og forbedre møteplassen for både utstillere og besøkende. Responsen ble over all forventning; det styrker oss som ledende messe innenfor skandinavisk design, sier Cecilia Nyberg, prosjektsjef for Stockholm Furniture & Light Fair.

Norge toppet

Årets messe økte på alle områder. Blant annet fortsetter interessen fra utlandet å øke, antallet utenlandske besøkende var i år 6 635 personer, som er cirka 27 prosent av fagbesøkende og en økning med drøye 15 prosent sammenlignet med i fjor. De besøkende er representert fra et 60-tall land og den største besøksnasjonen er Norge (1 720), dernest Finland (1 177) og Danmark (970).

Livlig på sosiale medier

Likeså øker interessen blant den designinteresserte allmenheten, i år kom 6 136 besøkende mot 5 036 forrige år. I sosiale medier har aktiviteten vært livlig. På Facebook har messen sammen med Stockholm Design Week økt fra 12 300 følgere i 2014 til 17 400 følgere i år. Den største økningen har skjedd på Instagram med en økning på cirka 80 prosent på to uker og drøye 8 200 bilder. Under messens åpningstider kom det 1 tweet hvert annet minutt.

Noensitater om messen:

”Dette er møbelnordens Woodstock og en av årets viktigste hendelser for oss. Hjemmebane er alltid Hjemmebane. Jeg er helt overbevist om at vi skal kunne nå 60 000 besøkende i overskuelig fremtid, den nye hallfordelingen gjør det målet lettere å nå. Nå kan man stoppe inn flere utstillere og det i sin tur lokker flere besøkende. Flere drar flere og vi har nok hatt 10 prosent flere kunder i vår monter enn i fjor.”  Johan Lindau, Blå Station

”Det må erkjennes at vi var litt urolige på grunn av omflyttingen av hallene, men resultatet er langt over forventningen. Nå kjennes det som høy kvalitet i både A- og B-hallen og det merkes at det blåser en medvind i hela bransjen.” Thomas Asplund, Asplunds

Neste messe

Neste Stockholm Furniture & Light Fair finner sted 9.–13. februar 2016.

Bildet på toppen: Årets Guest of Honour var Ilse Crawford, som stod for ‘Installation and lounge’. Installasjonen vakte berettiget oppsikt. ( Foto: August Eriksson)

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev