De første messedagene besøkte nærmere 4500 Oslo Design Fair 2017 vår. Underveis er det masse events, bl.a. står en utstilling
Utstillingen med de fire finalistene som besøkende kan stemme på. (Foto: Inger Mari Grini/ODF)
Utstillingen med de fire finalistene som besøkende kan stemme på. (Foto: Inger Mari Grini/ODF)

    • Publisert: 27 januar 2017

De første messedagene besøkte nærmere 4500 Oslo Design Fair 2017 vår. Underveis er det masse events, bl.a. står en utstilling av fire kandidater til å vinne en designkonkurranse.

– Onsdag endte med 2031 besøkende og torsdag var det 2410, opplyser Silje Låveg, prosjektkonsulent for Oslo Design Fair (ODF). – I og med at åpningsdagen er endret er det vanskelig å sammenligne tall fra i fjor. I januar 2016 fikk vi mye oppmerksomhet med nytt navn og opplevde en vekst på hele 10 prosent de to første dagene, noe som tilsvarte 6406 besøkende. Totalt for alle fire dagene var veksten 7 proent og besøkstallet 10 239. På tross av lavt besøkstall forteller mange utstillere at de er veldig godt fornøyd, understreker Låveg.

Designkonkurranse

De besøkende får lov til å kåre vinneren av designkonkurransen, som er lagt opp i samarbeid med Røros Tweed. Fire nominerte finalister står ustilt og de besøkende kan stemme på den finalisten de mener er best.

Hovedkriteriet for deltakerne har vært å tolke oppgaven ’Fortid – framtid’, det vil si å designe et pledd i Røros Tweeds standard jaquard-kvaliteter. Nå kjemper de om en designavtale med Røros Tweed, hvor vinnerpleddet lanseres på Oslo Design Fair høsten 2017.

En profesjonell jury, som består av  Erling Digernes, markedssjef Røros Tweed; Runa Boman, daglig leder Norway Designs; Torbjørn Anderssen, partner Anderssen & Voll og Grete Sivertsen, direktør Oslo Design Fair, utnevnte de fire finalister på grunnlag av innsendte skisse:

• Alexandra Wojcik

• Aleksandra Schou Salbu

• Sara Wright Polmar

• Gruppe fra HiOA bestående av Linn Øistad, Gjertrud Grødem Stikbakke, Christina Tønnesland og Kaja Kristiansen

Vinnerpleddet blir premien

Pleddet som vinner avstemningen og alle som stemmer er automatisk med i trekningen av vinnerpleddet.

Siste messedag er i morgen, lørdag, så ennå er det tid tl å få med seg alt ODF har å by på.

 

 

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev