LED-belysning bruker 85 prosent mindre strøm enn glødepærer og varer i 20 år, 20 ganger lenger enn de tradisjonelle glødepærene.

    • Publisert: 10 oktober 2012

LED-belysning bruker 85 prosent mindre strøm enn glødepærer og varer i 20 år, 20 ganger lenger enn de tradisjonelle glødepærene.

IKEA støtter LED-revolusjonen ved å konvertere hele belysningssortimentet til LED innen 2016, noe som betyr at vi kun vil selge LED-pærer og LED-lamper. Pærene vil bli solgt til markedets laveste pris, slik at millioner av mennesker kan leve et mer bærekraftig liv hjemme og samtidig redusere strømregningen. IKEA erstatter dessuten mer enn én million lyskilder på IKEA-varehusene med LED og andre mer energibesparende belysningsløsninger.

Bærekraft er en av bærebjelkene i virksomheten vår, og IKEA arbeider kontinuerlig for å gjøre virksomheten vår mer bærekraftig, samtidig som vi gjør det enklere for kundene å leve et bærekraftig liv i hjemmet.

– LED er en belysningsrevolusjon. Ettersom familienes strømregning og det globale energiforbruket fortsetter å øke, kan en liten LED-pære gjøre en stor forskjell. Den bruker mye mindre strøm enn en tradisjonell pære og skaper nye muligheter innen hjeminnredning. Som en videreføring av visjonen vår om å bidra til at alle skal ha råd til å leve et mer bærekraftig liv hjemme, vil vi sørge for at LED-prisene våre er markedets laveste, sier Carl Janzen, landssjef i IKEA Norge.

Et stort utvalg LED-pærer som gjør det enkelt for kunder å bytte ut den gamle glødepæren med en LED-pære uten å bytte ut sokkelen, er allerede tilgjengelig på IKEA. LED-belysning har til nå vært en av de best bevarte hemmelighetene innen bærekraft og hjeminnredning:

• Hvis én million mennesker byttet ut én lyspære med en LED-pære, ville reduksjonen i CO2-utslipp tilsvare å fjerne nesten 6700 biler fra veien eller plante 17 millioner trær i året.

• LED åpner en hel ny verden av lysdesign. Teknologien kan brukes på mange forskjellige måter, samtidig som den lyser opp umiddelbart og gir et godt, varmt lys.

• LED-produkter er sikre. Pærene blir ikke varme og inneholder heller ikke kvikksølv.

WWF sitt mål er at det i fremtiden kun skal benyttes 100 prosent fornybar energi. For å komme oss videre fra vår avhengighet av fossil energi, må vi benytte oss av enhver mulighet. Nesten 20 prosent av det globale elektrisitetsforbruket kommer fra belysning, så å konvertere til LED-teknologi er en kostnadseffektiv måte å endre i storskala på.

Det at IKEA konverterer sitt belysningssortiment til LED, vil ha en stor innvirkning og redusere energibruken i husholdningene, sier Samantha Smith, leder av WWFs Globale Klima og Energi-initiativ.

Ifølge en ny spørreundersøkelse blant 6000 forbrukere i Kina, Russland, Tyskland, Storbritannia og Sverige (juli 2012*) er det mange som ikke kjenner til fordelene med LED, men 60 prosent av de spurte var interesserte i LED som energisparer, særlig fordi belysning utgjør mellom 20 og 25 prosent av strømregningen i hjemmet.

* Spørreundersøkelsen ble utført av YouGov for IKEA.

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev