Den over 70 år gamle sunnmørske møbelbedriften Helland lanserer nå nettbutikk, som tar sikte på funksjonelle designmøbler til personer med endret behov.
Modell Dis – hvilestol med funksjoner tilpasset senior- og privatmarkedet.
Modell Dis – hvilestol med funksjoner tilpasset senior- og privatmarkedet.

    • Publisert: 25 mars 2019
    • Tekst: AV KNUT SKOE

Innen 15 år vil det for første gang være flere over 65 år enn under 19 år i Norge. Følgene av dette er mange. Én av dem er at stadig flere må bo hjemme lenger, skriver selskapet i en pressemelding, som nå lanserer det nye konseptet Helland Home.

– Vi har spesialisert oss på helse- og pleiemøbler til offentlige miljø siden 1960, så dette er noe vi brenner for. Når vi står ovenfor den utviklingen som vi gjør nå, var det helt naturlig for oss å tilby funksjonelle møbler som forenkler livet i hjemmet, forteller Joakim Helland, daglig leder i Helland, i en pressemelding.

Fraktfri levering

Bedriften drives av Helland-familien, og er idag en av de større leverandørene av møbler til offentlig miljø i Norge.

– Ved bruk av tidsriktige materialer og et nordisk design ønsker vi å sette en ny standard for møblering til et voksent hjem. Det er viktig for oss at våre funksjonsmøbler ikke skiller seg fra den øvrige møbleringen, dette er møbler til et hjem og ikke en institusjon, legger han til. Helland leverer møblene leveres fraktfritt og tar med seg emballasjen etter levering.

Bærekraft

Helland ser etter industrielle løsninger på et bedre miljø. Bedriften mottok stiftelsen Svanemerkets miljømerkelisens for sin kolleksjon under et arrangement på Stockholm Furniture Fair i vinter.

Stiftelsens markedsrådgiver Bjørn Olav Aarø Strandli berømmer Helland for sitt miljøarbeid. -Helland har jobbet med miljøspørsmål lenge, lagt vekt på sertifisert treverk, vannbasert lakk, jobbet for å redusere energibruk i plateproduksjonen. De har jobbet med å forme møblene slik at trekk kan byttes i stedet for å bytte hele stolen og at møblene kan separeres. Dette er bra!

Strandli vil også berømme andre deler av møbelbransjen og hilser en utvikling mot sertifiseringen i bransjen velkommen.

– Vi har arbeidet bevisst med kvalitet og miljø gjennom mange år. Svanemerkede møbler er naturlig i forlengelsen av arbeidet vi har gjort med Møbelfakta og med EPD Miljødeklarasjoner, sier Joakim Helland. -Nå gleder vi oss til å bidra til at sykehus og omsorgsinstitusjoner kan forbedre sin miljøprofil.

Stordalsbedriften har de senere årene hatt stor suksess med sine produkter i det svenske markedet. Karolinska sykehuset og andre større helseinstitusjoner og offentlige bygg i grannelandet har investert i møbler fra Helland. – Vi blir valgt ut på bakgrunn av våre forutsetninger for å tilby møbler som møter krav til god sittekomfort kombinert med de funksjonelle kravene som er særegne for sykehus.

Hellands Svanemerkede møbler og innredninger tilfredsstiller strenge krav til:

bruk av sertifisert tre-råvare hvor minst 70% av trevirket skal komme fra sertifisert skogsbruk
bruk av resirkulert plast og metall
redusert bruk av miljø- og helseskadelige stoffer bl.a til overflatebehandling, flammehemming mm
holdbarhet og slitestyrke
mulighet for gjenvinning ved endt brukstid
produsentens avfallshåndtering

Svanemerket er det offisielle miljømerket i alle nordiske land og stiller krav til alle relevante miljøutfordringer i produktets livssyklus. Bedrifter i hele Norden ser etter muligheter for å bruke mindre problemkjemi og jobbe mer i tråd med sirkulær økonomi og med FNs bærekraftsmål. Kunnskapen om at Svanemerket er en slik oppskrift sprer seg i forskjellige bransjer ifølge stiftelsens leder, direktør Anita Winsnes i Svanemerket.

Møbleringen

Dette er møbler til et hjem og ikke en institusjon, legger han til. Møblene leveres fraktfritt. I tillegg kan Helland Home pakke ut og fjerne emballasjen.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev