Hjemmet er et sted du kan uttrykke hva du er opptatt av og vise hvem du er. Dette var utgangspunktet
IKEA har slått seg sammen med moteaktivisten og stylisten Bea Åkerlund for å utvikle en original kolleksjon med hjeminnredning i iøynefallende design. (Foto: IKEA)
IKEA har slått seg sammen med moteaktivisten og stylisten Bea Åkerlund for å utvikle en original kolleksjon med hjeminnredning i iøynefallende design. (Foto: IKEA)

    • Publisert: 23 mai 2017

Hjemmet er et sted du kan uttrykke hva du er opptatt av og vise hvem du er. Dette var utgangspunktet for samarbeidet mellom IKEA og den svenskfødte moteaktivisten og stylisten Bea Åkerlund.

– Vi ville finne ut hvordan to tiår i kulissene, med styling av Hollywood-ikoner som Madonna, Beyonce og Lady Gaga, kunne inspirere til og danne grunnlaget for en kolleksjon av hjeminnredningsprodukter, skriver IKEA i en pressemelding.

Søkelys på individet

– Med OMEDELBAR setter vi søkelyset på individet og oppmuntrer unge mennesker til å uttrykke seg og bli selvstendige. Bea er en flott rollemodell og har bevist at du med hardt arbeid og holdningen om at «ingenting er umulig», kan gjøre drømmer til virkelighet. Det bør være like morsomt å dekorere hjemmet som å kle seg opp. I likhet med motetilbehør kan noen iøynefallende designelementer i hjemmet understreke eller heve stilen. Kolleksjonen gir et innblikk i Beas verden, som er et veldig interessant sted å være, forteller Karin Gustavsson, kreativ leder på IKEA of Sweden.

Samarbeidet dreier seg om en kolleksjon med morsomme og dristige produkter som utfordrer tradisjonelle oppfatninger om både stil og størrelse – det enkleste er ikke alltid det beste.

En drøm i oppfyllelse

– Da jeg fikk muligheten til å lage en kolleksjon sammen med IKEA og dele visjonen min med verden, var det en drøm som gikk i oppfyllelse. Jeg lar meg fascinere av både det eksklusive og det alminnelige, så det å kunne skape produkter som er tilgjengelige for alle, var helt fantastisk, forteller Bea.

Bea Åkerlund er kostymedesigner og stylist. Hun arbeider med filmindustrien, motebransjen og musikkindustrien. Hun bor i Los Angeles i USA, og mange anerkjente celebriteter har brukt kreasjonene hennes opp gjennom årene. Kolleksjonen OMEDELBAR blir produsert i begrenset antall og lanseres våren 2018. Vi kommer til å dele mer informasjon om kolleksjonen og samarbeidet i løpet av Democratic Design Days i Älmhult i Sverige 7.– 8. juni 2017.

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev