Ingvar Kamprad skal i god tid før han gikk bort lørdag, ha bestemt hvor asken av ham skulle spres: ved

    • Publisert: 31 januar 2018

Ingvar Kamprad skal i god tid før han gikk bort lørdag, ha bestemt hvor asken av ham skulle spres: ved en innsjø i Småland, hans fødested.

Det skriver tv2.no. Ekteparet Kamprad etterlot seg tre sønner: Peter (53), Jonas (51) og Mathias (48), som nå trolig vil ta over styringen av møbelimperiet.

Hadde felles ønske

Aftonbladet skriver at sønnene, i et intervju med forfatter Bertil Torekull, fortalte at faren hadde planen for sitt eget dødsfall klar.

Ingvar Kamprad og hans kone hadde ett klart ønske: De ønsket at asken av dem skulle spres ved en innsjø i Småland, hans fødested.

Asken skulle spres på en eng omgitt av bjørketrær, like ved der Kamprad pleide å dra på fisketur.

Plan ’for de neste hundre årene’

I tillegg til det praktiske rundt hans egen begravelse hadde også 91-åringen en nøye plan for hva som skulle skje med selskapet hans.

– Det finnes et konkret regelverk som settes i gang, ved ’worst case’.. Det skal være en plan for de neste hundre årene, fortalte sønnene, i det som er det eneste intervjuet de noen gang har gjort, tilbake i 1998.

Og ifølge sønnene hadde Kamprad kontakt med konkrete institusjoner og personer som hadde helt klare oppgaver ved et eventuelt dødsfall: Ingvar skal erstattes med tre–fire personer, der vi eller vår representant trer inn og kan styre i flere ulike ledd. Det kan kalles et slags øverste familieråd. Dette er det første som trer i kraft.

(Kilde: tv2.no)

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev