Peter Agnefjäll (t.v), ny viseadm. direktør, og nåværende adm.direktør Mikael Ohlsson. Blir ny toppsjef i IKEA-konsernet Peter Agnefjäll er utnevnt

    • Publisert: 17 september 2012
Peter Agnefjäll (t.v), ny viseadm. direktør, og nåværende
adm.direktør Mikael Ohlsson.

Blir ny toppsjef i IKEA-konsernet

Peter Agnefjäll er utnevnt til viseadministrerende direktør i IKEA-konsernet. Neste år er planlagt som et introduksjonsår for Peter, som vil etterfølge Mikael Ohlsson som administrerende direktør fra 1. september 2013.

Mikael Ohlsson, som hadde et 3–5 års engasjement, har etter 34 vellykkede år i IKEA-konsernet, informert styret om at han ønsker å fratre som administrerende direktør om ett år.

– IKEA har hatt en sterk utvikling under Mikaels ledelse, til tross for et vanskelig økonomisk klima. IKEAs nåværende forretningsplan, som dekker årene frem til 2020, er fremdeles retningsgivende. Peter kommer til å bygge videre på Mikaels resultater, og med den solide introduksjonsperioden vil han få mulighet til å forberede seg optimalt for sine fremtidige ansvarsområder, sier Göran Grosskopf, styreleder i Ingka Holding BV – morselskapet til IKEA-konsernet.

Peter Agnefjäll, som er 41 år, er i dag landssjef i IKEA Sverige, og har siden 1995 hatt en rekke ledende stillinger i IKEA-konsernet i Sverige og internasjonalt, innen sortimentutvikling på IKEA of Sweden (IOS) og som varehussjef i Italia. Peter var i 2008 og 2009 Ingvar Kamprads, Anders Dahlvigs og Mikael Ohlssons assistent.

– Jeg er svært glad for å kunne ønske Peter velkommen som viseadministrerende direktør. Jeg har hatt gleden av å følge Peters karriere siden han ble ansatt i IKEA første gang, og vi har samarbeidet tett i mange år. Det kommer til å bli en fornøyelse å samarbeide med ham de neste 11 månedene for å sikre et smidig lederskifte. Peter har et sterkt engasjement for IKEA og vår visjon, og han er en god leder. Jeg er overbevist om at han, sammen med våre dedikerte medarbeidere, vil fortsette å utvikle IKEA i en positiv retning, sier Mikael Ohlsson.

Mikael Ohlsson (55) blir værende som administrerende direktør i IKEA-konsernet frem til 1. september 2013, noe som ligger innenfor den opprinnelige avtalen. Deretter planlegger han å bruke erfaringene fra sine 34 år i IKEA, for det meste i ledende operasjonelle stillinger og siden 1995 i den øverste ledelsen, som styremedlem i ulike selskaper og organisasjoner i tillegg til å tilbringe mer tid sammen med familien.

– Jeg vil gjerne takke Mikael for å ha lagt sjelen sin i IKEA gjennom 34 år, spesielt som administrerende direktør de siste krevende årene. Jeg er veldig glad for at han har sagt seg villig til å fortsette ett år til som støtte for Peter for å sikre en god overgang for IKEA, sier Ingvar Kamprad.

– Jeg setter virkelig pris på det gode og stimulerende samarbeidet med Mikael og håper at vi kan samarbeide på en eller måte i fremtiden også, sier Jonas Kamprad, styremedlem i INGKA.

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev