Born i Malm er ikke ute av møbelhistorien. Snart går maskinene igjen, og Fagmøbler har inngått avtale om å fortsette

    • Publisert: 11 desember 2015

Born i Malm er ikke ute av møbelhistorien. Snart går maskinene igjen, og Fagmøbler har inngått avtale om å fortsette samarbeidet.

Det bekrefter kjededirektør Roy Seime overfor mobeloginterior.no.

Gleder seg

– Den tyngste dagen i mitt liv, uttalte medeier og gründer Oddvar Schjetne i Born Designmøbler etter at han måtte melde oppbud 26. oktober.  Nå gleder han seg til å begynne å ansette folk igjen etter at nyetablerte Born Møbel AS har kjøpt konkursboet.

14 ansatte mistet jobben etter konkursen i bedriften, som ligger på Tjuin Industriområde i Malm i Verran kommune i Nord-Trøndelag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Born Møbel AS

Born Møbel AS er fremdeles ’selskap under stiftelse’, meldt stiftet i Brønnøysundregistrene allerede 29. oktober – altså bare tre dager etter lpnlursen – og registrert 9. November. Aksjekapitalen er 30.000 kroner. Oddvar Schjetne (bildet) er både daglig leder og styreleder. Med seg i styret har han Linda Irene Ressem og Remi Leonard Ressem.

Styrt konkurs

Det ser ut til å være en styrt konkurs. Lokalavisa for Verran og Namdalseid forteller om tidligere ansatte som etter oppbud og stengning. pyntet inngangspartiet og laget en utstilling av Borns møbler. Schjetne kommenterer: ”Vi har vært og er som en stor familie her på Born. Dette gir meg troen på en fin jul for mange v oss i storfamilien.”

Det nye selkapets slagord er: ”Vi skaper hjemlengsel!”

Kommunal støtte

Verran kommune har trådt støttende til og bidrar med 75.000 kroner fra det kommunale næringsfondet ”til å dekke deler av eksterne kostnader for utredning og bistand knyttet til mulig oppstart av møbelproduksjon etter konkursen”.

 

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev