Fjeldheim & Partners ha hatt fin kundepågang i første del av 2017 og befester sin posisjon som et fullservice Retail
Adm. dir Ståle A. Møystad Østhaug i Fjeldheim & Partners er godt fornøyd med starten på året, med mange nye kunder, bl.a. Møbelringen.
Adm. dir Ståle A. Møystad Østhaug i Fjeldheim & Partners er godt fornøyd med starten på året, med mange nye kunder, bl.a. Møbelringen.

    • Publisert: 23 juni 2017
    • Tekst: vanebo

Fjeldheim & Partners ha hatt fin kundepågang i første del av 2017 og befester sin posisjon som et fullservice Retail reklamebyrå. Blant de nye kundene er Møbelringen.

– Felles for alle nye kunder er et ønske om å tydeliggjøre sin posisjon og styrke sin konkurransekraft i markedet ved å fokusere på hele verdikjeden fra tradisjonell merkevarebygging og helt ut til salgsarenaen, sier Ståle A. Møystad Østhaug, daglig leder hos Fjeldheim & Partners, til retailmagasinet.no:

– For Møbelringen er vi inne og jobber med posisjonering, konseptutvikling samt butikkutvikling.

Snuoperasjon på gang

I siste utgave av Møbel & Interiør er Møbelringen viet spesiell oppmerksomhet: Kjedens nye administrerende direktør Henning Eriksen er klar på hva som kreves for å skape en vinnerkultur. En gjennomgripende snuoperasjon forestår:

– Det jeg vet noe om, er hva som vanligvis er hovedårsakene når det begynner å butte for en kjede. Verst er synsingen, og det skulle forundre meg om ikke dét er tilfellet også i Møbelringen. Det besluttes en strategi med en driftsmodell. Som det altså er enighet – i alle fall skal være enighet om. Så er det noen som er uenige, og blir ikke enige i praksis. De forklarer det med at lokale markedsforhold tilsier avvik fra konseptet – altså fra det alle har vært og skal være enige om i den praktiske gjennomføringen. Prisendringer er et av de viktigste virkemidlene. Vi er nødt til å være konkurransedyktige på pris – alltid!

Møbelringen har ennå ikke etablert netthandel, men det kommer! Mellom 50 og 70 prosent av kundene er først på nett, før de drar til butikken. De sammenligner priser. De drar dit hvor de finner den beste prisen. Det skal fortrinnsvis være hos en Møbelringen-forhandler.

Krever lojalitet

– Konklusjon: Lojaliteten må være så nær absolutt som det er mulig. Skal det gjøres noe spesielt lokalt, må det komme i tillegg. Lojaliteten til sortiment og kampanjer kan ikke være gjenstand for avvik! Dette blir en ledetråd også i Møbelringen. Det ble vi enige om på vårt  medlemsmøte i mai.

Det er alltid vanskelig å snu en negativ trend. Hvordan ser det ut hittil i år?

– I januar og februar ble vi liggende litt etter budsjett, men tok igjen det meste i mars og april, som ble forholdsvis bedre. I begynnelsen av mai er vi ikke helt der vi skal være, men det går den rette veien. Og vi skal klare målsettingen: samme nivå som i fjor. Da har vi snudd utviklingen, og fra neste år skal vi være på skikkelig opptur. Med full lojalitet hos forhandlerne, sier Henning Eriksen, som nå altså har valgt en proff samarbeidspartner for snuoperasjonen.

Rostad Møbler på Orkanger ble kårets til Årets Møbelringen-butikk og brukes som benchmark for kjedens butikker som går for forbedringer. (Foto: Steinar Larsen/Avisa Sør-Trøndelag)
Rostad Møbler på Orkanger ble kårets til Årets Møbelringen-butikk og brukes som benchmark for kjedens butikker som går for forbedringer. (Foto: Steinar Larsen/Avisa Sør-Trøndelag)
Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev