Ably Medical skal etablere et lokalkontor i Toronto i Canada, som gründerne l håper skal bli åpningen for et norsk
Prinsippskisse av Ably-sengen med 11 langsgående fjærer som skal kunne skrus til og endres på fire steder hver. (Illustrasjon: Ably Medical)
Prinsippskisse av Ably-sengen med 11 langsgående fjærer som skal kunne skrus til og endres på fire steder hver. (Illustrasjon: Ably Medical)

    • Publisert: 03 oktober 2017

Ably Medical skal etablere et lokalkontor i Toronto i Canada, som gründerne l håper skal bli åpningen for et norsk industrieventyr.

Det melder peoplered.no. Selskapet har fått tildelt 600.000 kanadiske dollar fra CABHI, et program støttes av myndighetene for å fremme ny teknologi innen helsetjenester for eldre og hjerneskadde.

Ablys-sengen

Ably Medical ble startet av fire gründere som oppsøkte sykehus på jakt etter problemer de kunne løse. Valget falt på sengene.

Selskapet har nå utviklet et system med 11 langsgående fjærer som skal kunne skrus til og endres på fire steder hver. Dermed skal sengen kunne hindre liggesår ved å flytte trykkpunkter og bidra til å vende pasienten mot siden og mot oppreist stilling.

Med sensorer

I tillegg til fjærene vil selskapet utstyre sengene med sensorer som måler pasientens bevegelser og noen vitale mål som puls. Dette skal kobles til en maskin som ved hjelp av kunstig intelligens skal trenes opp til å tolke hva som er i ferd med å skje – blant annet om pasienten er på vei til å reise seg og risikerer å falle. Dette finnes det flere konkurrenter som jobber med å integrere i madrasser, skriver peoplered.no.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev