Danske møbelprodusenter graver stadig i arkivet etter gull og ikoner for relansering. Et knippe gode modeller er lansert siste året.

    • Publisert: 17 mars 2019

I 1971 designet Verner Panton det modulære sofassystemet Pantonova for den danske restauranten Varna. I 1971 designet Verner Panton det modulære sofassystemet Pantonova for den danske restauranten Varna. Systemet består av tre forskjellige moduler: Lineær, Konkave og Konveks. Modulene er tilgjengelige i forkromet eller pulverlakkert stål. Pute er tilgjengelig i lær og i vevet tekstil. Pantonova-sofaen er også kjent for å bli med i James Bond-filmen The Spy Who Loved Me fra 1977.

PP-MØBLER Stolen av Hans J. Wegner

Stolen stol ble designet av Hans J. Wegner i 1954 som et banebrytende eksperiment. Med det dobbelte buede skallet ble det det mest avanserte skallet han utviklet. Stolen er tilbake i tre stillinger: den skaper for lesing, midt for normal bruk og siste posisjon for avslapning. Karet er en unik og ganske kompleks konstruksjon.

FRITZ-HANSEN JH97 fra Fritz Hansen

Lounge Chair JH97 er det siste resultatet av samarbeidet mellom Jaime Hayon og Fritz Hansen. Stolens solide ramme er tilgjengelig

Brdr-Petersen-1 Elizabeth fra Brdr. Petersen

U-56 lenestol er designet av Ib Kofod-Larsen i 1956. Stolen har buede armlener og en lav setehøyde og en harmonisk omfavnende tilbake. Stolen er laget av eik, valnøtt og teak med polstret sete og rygg i tekstil eller lær. En kopi ble kjøpt av den engelske dronningen Elizabeth II og prins Philip under et besøk som naturaleg, farget eik og svart aske, og putene er polstret med lær eller et avtagbart tekstildeksel. JH97 har en åpen lav silhuett som er godt gjennomtenkt fra alle vinkler. De dekorative samlingene med lett avrundede kanter er montert med … tilbake. Stolen er laget av eik, valnøtt og teak med polstret sete og rygg i tekstil eller lær. En kopi ble kjøpt av den engelske dronningen Elizabeth II og prins Philip under et besøk i København

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev