Designerduoen bak selskapet Wik & Walsøe ble i dag vinnerne av Årets Gründerkvinne 2013 for å ha utviklet en helt

    • Publisert: 11 mars 2013

Designerduoen bak selskapet Wik & Walsøe ble i dag vinnerne av Årets Gründerkvinne 2013 for å ha utviklet en helt ny, norsk og internasjonal merkevare.

Nå blir de belønnet med én million kroner og tittelen ”Årets gründerkvinne 2013”. Prisen ble delt ut av Gunn Ovesen, administrerende direktør Innovasjon Norge og Jeanette Moen, statssekretær, Nærings- og handelsminister i dag.

– Det er så stort å vinne. Tusen takk. Vi har ikke forberedt noen takketale, vi turte ikke engang å håpe, for dette er så stort. Vi vil takke alle som har trodd på oss og støttet oss hele veien, sier Linda Walsøe, en av de to gründerne bak Wik & Walsøe.

Norsk internasjonal merkevare
Wik & Walsøe er mest kjent for deres design med Alv. Alven symboliserer drømmer, håp og troen på å gjøre det umulige mulig. I 2006 siden sa de opp faste jobber, og satset alt på design av porselen. Seks år senere er de seks ansatte og selger sin design i inn – og utland.

Årets gründerkvinne skal være en god rollemodell og inspirere andre kvinner til å etablere og utvikle vekstbedrifter.  Og Ovesen er klar i sin tale om de ny utropte vinnerne.

–  Ragnhild og Linda turte å satse stort. Gjennom sitt engasjement, samarbeid og teft for produkter som markedet etterspør, har de lykkes med å skape en norsk internasjonal merkevare. De tenkte internasjonalt fra første stund. De har vist tålmodighet og viljestyrke gjennom idéutviklingen, bedriftsetablering og forretningsutvikling – og stamina må alle gründere ha for å lykkes.
I løpet av seks år har Wik & Walsøe utviklet et økonomisk fundament og en bred distribusjon i det norske markedet. Bedriften er utviklet på basis av ny design, og det kunnskapsbaserte utviklingsarbeidet skjer i Norge. Produktene har en sterk verdibasert forankring med kjerneverdier inspirert av norsk kultur og natur.

Prispengene skal brukes til et godt forberedt prosjekt for internasjonal ekspansjon av merkevaren, nemlig lansering i Paris til høsten.

– Internasjonaliseringsprosjektet er godt

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev