Stuemøbler designet på industrielt vis, basert på ramme av aluminium. Det er resultatet av et samarbeid mellom IKEA og en
DELAKTIG er basert på aluminium, som forenkler prudksjonsprosessen. (Foto: IKEA)
DELAKTIG er basert på aluminium, som forenkler prudksjonsprosessen. (Foto: IKEA)

    • Publisert: 20 desember 2017

Stuemøbler designet på industrielt vis, basert på ramme av aluminium. Det er resultatet av et samarbeid mellom IKEA og en kjent designer, Tom Dixon.

Mindre hjem, flere aktiviteter som skjer samtidig, og nye måter å omgås på ved hjelp av ny teknologi – alt dette er med på å forme og forandre hverdagen vår.

Tilpasset sosiale situasjoner

Både IKEA og Tom var interessert i å finne ut av hvordan stuemøblene våre passer inn i dette bildet. DELAKTIG ble altså utviklet for å gjøre det enklere å være sammen og sosialisere i en tid der ting forandres fort. Allsidigheten gjør det enkelt å tilpasse seg de situasjonene som stadig dukker opp i dagliglivet – enten det er å plutselig måtte pugge til eksamen eller å gjøre klart til en spontan date.

Utfordrer vante former

I motsetning til hvordan stuemøbler vanligvis designes og produseres, er DELAKTIG-rammen laget på industrielt vis. Det er en av grunnene til at IKEA og Tom valgte å jobbe med aluminium. Aluminium forenkler  produksjonsprosessen, samtidig som den enkle stilen sørger for en kraftig, men lett ramme. Siden rammen er ekstrudert, fungerer den enkelt som et feste for tilbehør, utvidelser og andre ting. Fleksibiliteten gjør det enkelt å tilpasse komfort og funksjoner – du kan for eksempel lage deg en liten romavdeler, eller et koselig hjørne for to.

Tom Dixon tok utfordringen. (Foto: IKEA) (Pressemelding)
Tom Dixon tok utfordringen. (Foto: IKEA)
(Pressemelding)
Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev