En økning av grensen for momsfri import av varer til 400 kroner, vil få alvorlige konsekvenser for norske butikker. –

    • Publisert: 30 september 2014
    • Tekst: vanebo

En økning av grensen for momsfri import av varer til 400 kroner, vil få alvorlige konsekvenser for norske butikker. – Det vil bety kroken på døra for mange butikker, sier samfunnspolitisk direktør i Virke, Harald J. Andersen.

Ifølge lekkasjer fra det kommende statsbudsjettet skal finansdepartementet jobbe med en mulig dobling av grensen for momsfri handel fra utlandet, fra 200-kroner slik den er i dag, til 400 kroner. En slik endring vil få alvorlige konsekvenser for norsk handel og næringsliv, i tillegg til et skatt- og avgiftsbortfall på milliarder til statskassen.

En fersk rapport fra analyseselskapet Menon, viser at dagens 200-kroners regel allerede gir 6000 færre arbeidsplasser og et tap i verdiskapning på fem milliarder kroner bare i år. Det er ventet at effekten vil øke dramatisk hvis grensen dobles.

– Netthandelen er i så sterk vekst, at hvis grensen økes, kan dette bli blodig, sier Harald Andersen i Virke (bildet).

– Dagens regelverk gir allerede en subsidiering av utenlandske butikker, fordi de slipper 25 prosent norsk merverdiavgift.  Det er perverst. Vi sender da ikke doping til våre konkurrenter i langrennssporet, avslutter Andersen.

(Pressemelding.)

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev