Veksten i norsk detaljhandel i januar var i tråd med forventningene blant økonomer, men noe under det som var anslått
Storhandelsbutikker med bl.a. Bohus og JYSK under ett tak på Grindalsmoen i Elverum. (Illustrasjonsfoto: Odd Henrik Vanebo)
Storhandelsbutikker med bl.a. Bohus og JYSK under ett tak på Grindalsmoen i Elverum. (Illustrasjonsfoto: Odd Henrik Vanebo)

    • Publisert: 03 mars 2017
    • Tekst: vanebo

Veksten i norsk detaljhandel i januar var i tråd med forventningene blant økonomer, men noe under det som var anslått av blant andre Nordea Markets og Handelsbanken Capital Markets.

Omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene steg 1,4 prosent fra desember til januar, viser sesongjusterte tall fra SSB.

Ifølge TDN Finans var det ventet en oppgang på 1,4 prosent.

’Litt svakere rekyl’

”Detaljhandelen økte med 1,4 prosent på månedsbasis, etter et fall på 2,1 prosent i desember. Det var litt svakere rekyl enn vi hadde regnet med, men i tråd med konsensus. Tallet er brukbart i tråd med den nær flate trenden vi har hatt siden våren i fjor,” skrev Nordea Markets i sin morgenrapport torsdag.

Handelsbanken fremholder ifølge nyhetsbyrået at utslaget var litt under bankens forventning på 1,8 prosent.

”Veksten i januar er ikke nok til å reversere fallet i desember, og trenden i detaljomsetningen siden oktober i fjor er svakt negativ. Nivået på detaljomsetningen i januar i år er også lavere enn det var i januar i fjor,” heter det i bankens morgenrapport.

Handelsbanken venter en viss bedring i detaljomsetningen for 2017, men ser for seg fortsatt moderat vekst.

‘Påvirker ikke renten’

Økonomene i DNB Markets, som hadde ventet en vekst i detaljhandelen i januar på 1,3 prosent, ser ifølge TDN Finans for seg at forbruket vil ta seg noe opp i år, med en vekst på 1,9 prosent.

Gårdagens tall ventes ikke å ha nevneverdig innvirkning på rentebeslutningen om to uker, der DNB tror at Norges Bank vil holde renten uendret.

(Kilde: hegnar.no)

 

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev