DNB blir ny eier av Wonderland, etter at eierselskapet Interstil blir avviklet. – DNB ser på Wonderland som en veldrevet

    • Publisert: 25 november 2014

DNB blir ny eier av Wonderland, etter at eierselskapet Interstil blir avviklet.

– DNB ser på Wonderland som en veldrevet virksomhet med et sunt økonomisk fundament og dyktige medarbeidere. Som ny eier er vi opptatt av å jobbe sammen med styret, ledelsen og de ansatte i Wonderland for å fortsette den gode utviklingen og videreutvikle markedsposisjonen til selskapet, sier informasjonssjef Even Westerveld i DNB til Dagens Næringsliv.

For noen år siden var DNBs avdeling for spesialengasjementer eier av interiørkjeden KID, som siden ble solgt til Rune Gjelsten-eide og er blitt en økonomisk kjempesuksess.

Vil finne ny eier

DNB legger opp til å finne ny eier til Wonderland så snart driften er konsolidert madrassprodusenten på Åndalsnes er moden for selvstendig drift, til en pris som gjør at banken slipper å ta et tap i mangehundremillionersklassen. Konkurs er avverget ved at Høiland-familien og Arne Incoronato tar over mesteparten av driften, mens DNB tar over  Wonderland og nærmere 400 millioner kroner i gjeld, melder DN.

Enorme tap gjennom flere år har tvunget frem en omfattende refinansiering av det Stavanger-baserte møbelkonsernet Interstil Holding. De to siste årene har selskapet tilsammen hatt et underskudd før skatt på over 150 millioner kroner.

Hjellegjerde igjen

Hjellegjerde var igjen hovedårsaken til den nye krisen. DN skriver: «Bak selskapet står far og sønn Leif Arvid og Roar Høiland og investorene Arne Incoronato, Helge Orstad og Rolf Hodne. I 2011 gikk investorene sammen med møbelfamilien Høiland og kjøpte opp det konkursrammede Hjellegjerde-konsernet på Sunnmøre. Høsten 2012 trodde Interstil Holding at det hadde kontroll over tapssluket på Sunnmøre, men slik var det ikke. Ifjor tapte selskapet 131 millioner kroner før skatt. Samtidig som Hjellegjerde tapte penger, har også den ordinære delen av virksomheten, import og videresalg av møbler sviktet.»

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev