37-åringens kvitteringstriks fungerte to ganger. Den tredje gangen ble han fersket av en sikkerhetsvakt. Det melder VG, og skriver videre:
Det var her på IKEA Slependen like utenfor Oslo at 37-åringen begikk bedrageriene i oktober 2015.
Det var her på IKEA Slependen like utenfor Oslo at 37-åringen begikk bedrageriene i oktober 2015.

    • Publisert: 02 mars 2017

37-åringens kvitteringstriks fungerte to ganger. Den tredje gangen ble han fersket av en sikkerhetsvakt.

Det melder VG, og skriver videre: Da ble han «svett og rød», står det i dommen fra Asker og Bærum tingrett, avsagt mandag denne uken.

Metoden

Slik var 37-åringens metode: Først gikk han inn på Ikea Slependen like utenfor Oslo og hentet varer for 10.000-12.000 kroner, betalte for dem, mottok kvittering og la varene i bilen sin.

Deretter gikk han inn igjen i varehuset med kvitteringen og hentet nøyaktig samme varer. I stedet for å betale for dem gikk han derimot rett forbi kassene og bort til bytte- og returavdelingen.

I returavdelingen leverte han inn inn de nye varene, som han ikke hadde betalt for, og fremviste kvitteringen for varene han hadde faktisk hadde kjøpt – og mottok det samme beløpet kontant.

Gikk to ganger samme dag

Slik klarte han to ganger – ulovlig – å handle ’gratis’ på Ikea. Begge hendelsene fant sted samme dag i oktober 2015. Fra og med at han betalte for det første settet med varer til han sto med kontanter i hånden for de stjålne varene, gikk det ikke mer enn en halvtime begge gangene.

(Kilde: VG)

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev