Ekornes doblet resultatet i tredje kvartal, der resultat før skatt var på 151 millioner kroner, mot et resultat på 74
Konsernsjef Olav Holst-Dyrnes
Konsernsjef Olav Holst-Dyrnes

    • Publisert: 08 november 2016

Ekornes doblet resultatet i tredje kvartal, der resultat før skatt var på 151 millioner kroner, mot et resultat på 74 millioner kroner i samme periode ifjor.

Ekornes-sjef Olav Holst-Dyrnes har også sett positive signaler inn i oktober.

– Det er litt tidlig å si om det er noe skifte i momentet, men hvis vi sammenligner med oktober ifjor ligger vi over det. Det har vært en positiv trend i det korte bildet, uten at jeg vil fremskrive det, sier Holst-Dyrnes.

Han viser til at andre og tredje kvartal normalt er roligere, og at aktiviteten tar seg opp i tredje kvartal som holder inn i fjerde kvartal.

– Vi bygger ikke lager, og alt vi produserer går rett til kunde. Vi holder tritt, og har gode leveringstider, sier konsernsjefen.

Ekornes ønsker å vokse omsetningen fremover, og sier at det vil skje organisk.

– Vi har sagt at vi skal jobbe med produktsiden, og antall butikker der man kan kjøpe stressless har økt ganske kraftig de seneste to årene. Vi fokuserer også på produktinnovasjon, sier Holst-Dyrnes.

Ekornes hadde et driftsresultatet på 166 millioner kroner i tredje kvartal (95), mens driftsinntektene var 713 millioner kroner (767).

Ordreinngangen i kvartalet var 836 millioner kroner, mot 759 millioner kroner samme kvartal året før. Ordrereserven ved utgangen av kvartalet var 254 millioner kroner.

(Kilde: Dagens Næringsliv)

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev