Ekornes la frem resultatregnskapet for fjerde kvartal 2017 i forrige uke. Fasiten viser at konsernet tjente 35 millioner kroner i

    • Publisert: 18 februar 2018
    • Tekst: Knut Skoe

Ekornes la frem resultatregnskapet for fjerde kvartal 2017 i forrige uke. Fasiten viser at konsernet tjente 35 millioner kroner i perioden, noe konsernsjef Olav Holst-Dyrnes merer er bra for konsernet totalt sett. I samme periode året før hadde konsernet et resultat på 53 millioner. Begge tall etter skatt. Driftsinntektene i fjerde kvartal var nær 850 millioner fro konsernet og representerte en økning på nesten 100 millioner sammenliknet med samme kvartal 2016. Justert for valutaendringer og periodiseringer er utviklingen i aktiviteten uendret, ifølge Sunnmørsposten.

Holst-Dyrnes sier til NRK Møre og Romsdal at aktiviteten i USA har uviklet seg positivt gjennom fjerde kvartal og at den positive trenden fortsetter inn i 2018. Møbelkjempen innførte fire-dagers uke ved avdelingene i Sykkylven og Hornindal i inntil tre uker.

Ekornes etablerer ny fabrikk i Litauen for å ta hånd om møbelproduksjonen som idag foregår i Vietnam og Thailand. Det er kolleksjonen til datterselskapet IMG som dermed trekkes nærmere «hjem» og som får kortere vei til markedet i Europa. Fabrikken i Litauen vil sysselsette 100 – 300 ansatte forteller Holst-Dyrnes til nettstedet Nett.no.

Mer om Ekornes’ regnskap

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev