Halloween har på få år blitt en fast markering for mange, og særlig barnefamilier har kastet seg på trenden. Halloweenforberedelsene
Bror Stende: – Butikker med bredt vareutvalg er de store vinnerne i halloweeninnkjøpet. (Foto: VIRKE)
Bror Stende: – Butikker med bredt vareutvalg er de store vinnerne i halloweeninnkjøpet. (Foto: VIRKE)

    • Publisert: 24 oktober 2017

Halloween har på få år blitt en fast markering for mange, og særlig barnefamilier har kastet seg på trenden. Halloweenforberedelsene starter i butikken.

Halloween har etablert seg som en fast tradisjon i en del norske familier. En undersøkelse Virke har gjort, viser at 24 prosent av norske familier feiret Halloween i fjor. Blant familier med barn mellom 6 og 10 år, svarte hele 71 prosent at de markerte Halloween i 2016. For denne aldersgruppen er det vanskelig å komme utenom «knask eller knep».

Det er mange som velger å bruke penger på markeringen. 38 prosent, eller 4 av 10 nordmenn, brukte mellom 100 og 200 kroner på godteri, kostymer og dekorasjoner til Halloween i fjor. 12 prosent av husstandene tar det enda lenger, og brukte mer enn 600 kroner i 2016.

Vinnerne

– Butikker med bredt vareutvalg er de store vinnerne i halloweeninnkjøpet. 67 prosent av dem som markerte høytiden, brukte mest penger her i forbindelse med Halloween. Dagligvare og leketøysforretninger får også en stor del av handelen, sier Bror Stende, direktør for faghandel i Virke.

– I tillegg vil det nok være mange som velger å bruke høytiden til å skape gode opplevelser sammen. Kinoturer, gode middager eller andre familieaktiviteter er populære måter å tilbringe Halloween på, sier Stende.

(Pressemelding fra VIRKE)

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev