Møbelhøvdingen, lokalpatrioten og den alltid eiegode Finn Talgø er død, 77 år gammel. Talgø døde tirsdag morgen etter en tid
Finn Talgø fotografert i et av de praktfulle blomsterbedene på Talgø Gård, der Talgø døde tirsdag morgen, 77 år gammel. (Foto: Tor Helge Solli/Tidens Krav)
Finn Talgø fotografert i et av de praktfulle blomsterbedene på Talgø Gård, der Talgø døde tirsdag morgen, 77 år gammel. (Foto: Tor Helge Solli/Tidens Krav)

    • Publisert: 09 mars 2017

Møbelhøvdingen, lokalpatrioten og den alltid eiegode Finn Talgø er død, 77 år gammel.

Talgø døde tirsdag morgen etter en tid med sykdom hjemme på Talgø Gård i Todalen med de nærmeste ved sin side. Med Talgøs bortgang har ikke bare Todalen og Surnadal mistet en høvding uten sidestykke. Talgø og ikke minst møbelproduktene har gjort Talgø til en merkevare for hele landet, skriver Tidens Krav.

Finn Talgø ble i november 2009 overrakt Kongens fortjenstmedalje i sølv. 70-åringen mente hederen var over all forventning.

Først og fremst var det lokalpatrioten Finn Talgø som ble hedret. Han var gjennom hele sitt liv knyttet til Todalen, og spilte gjennom sitt virke som forretningsmann i møbelkonsernet en viktig rolle i utviklingen av lokalsamfunnet i bygda.

Ikke minst var hans engasjement for og urokkelige tro på sine sambygdinger årsak til at så mange arbeidsplasser ble til i hjembygda. Faktisk var det på det meste 573 ansatte i Talgø, slett ikke verst med tanke på at bygda teller knappe 350 innbyggere.

Uten innsatsen til Talgø er det slett ikke sikkert at veiforbindelsen ut og inn av Todalen hadde vært slik den er i dag.

”Hadde ikkje Finn Talgø stått på slik, ville todalingane framleis hatt ein vegstandard av meir museal interesse enn praktisk nytte,” skrev ordføreren i brevet til Kongen.

(Kilde: Tidens Krav)

 

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev