Hun er nærmest flasket opp i møbelbutikk, mer konkret i Bohus. Selvfølgelig er hun sin fars datter – far Arve er selveste toppsjefen i Bohus siden 2013.
Rikke Nymoen i sitt kongerike på Skøyen.
Rikke Nymoen i sitt kongerike på Skøyen.

    • Publisert: 29 januar 2017
    • Tekst: ODD HENRIK VANEBO

Ingen skal likevel beskylde far og datter for nepotisme. Datteren har bevist sin integritet og habilitet som varehussjef på Skøyen, som i disse dager legger fram tidenes resultat for 2016, med en vekst på over 30 prosent og en resultatgrad i overkant av 10 prosent.

Rikke Nymoen er en fremragende representant for unge, dyktige kvinner som tar styringen på alle nivå i bransjen. Det hun mangler av formell høyere utdannelse, tar hun igjen med ‘on the job training’ fra fylte 16 til hun hadde fylt 31 og fikk sin første topplederstilling som varehussjef. Da hadde hun altså halve livet vært under internopplæring i møbelhandelen, i den varemerkekjeden hun allerede i starten på yrkeskarrieren hadde knyttet seg til.

Men for å begynne med begynnelsen: Rikke var enebarn og forteller at hun hadde en fin og god oppvekst på Skjetten. Hun karakteriserer seg selv som ’en blid og fornøyd jente’. Hun likte seg godt utendørs på fritiden, og fikk en lidenskap – hester. – Hadde egen hest og konkurrerte fram til jeg var 22. Da var det definitivt slutt på mitt hesteliv, smiler hun 11 år i ettertid: – Nå er jobben blitt min hobby.

Rikke poengterer at hun ikke ble dyttet inn i møbelhandel av sin far. – Det falt seg sånn at jeg fikk et innsmett hos Bohus Alna som deltidshjelp. Mer og mer etter hvert. Her jobbet jeg med Kristin Skaret som da var avdelingsleder for interiør. Hun ga meg et innblikk i den fascinerende verden møbelhandel kan være og gjorde meg oppmerksom på mitt talent som stylist. Sånn fant jeg min bransje.

Hun fattet nærmest lidenskapelig interesse for design og interiør, som ble innfallsporten. Det lå for henne å kreere interiører, å style. Så da hun etter noen givende år på Alna, ble ansatt på Bohus Skøyen, ble det som avdelingsleder nettopp for interiør. Hun fikk anledning til å dyrke sin lidenskap – å lage butikkutstillinger, drifte og skape en fristende avdeling.

Hun forteller at hun hele tiden har fått lov til å utvikle seg faglig. –Jeg er engasjert, nysgjerrig og blander meg i alt. Som avdelingsleder på Skøyen har jeg fått mye ansvar og stadig nye muligheter av daglig leder og regionssjef Bjørnar Tørmoen. Det har vært en lærerik og spennende reise.

– Det store gjennombruddet i fjor er et resultat av denne reisen. Sammen med fantastiske kolleger på Skøyen har vi skapt en salgsfremmende kultur og en butikkutstilling som åpenbart treffer kundene våre, forklarer hun.

For ikke-fagkyndige kan en så stor butikkutstilling fortone seg som litt hulter til bulter. – Men det er en skikkelig struktur. I Bohus opererer vi med tre stilretninger og våre tre konsepter som vi er veldig stolte av: Nordic, Signature Collection by Halvor Bakke og Rustikk. Ellers er utstillingen segmentert i de vanlige kategoriene: madrass/soverom, stue og spisestue pluss alle interiørproduktene. Kunsten er å binde alt dette sammen, sier Rikke Nymoen.

Resultatorientert som hun er, med blikk for hele verdikjeden som er nødvendig for å kunne produsere gode resultater, er det naturlig at hun også får oppdrag for hele Bohus: – Ja. Jeg har ulike engasjement for kjeden, kategoriarbeid og markedsråd. Det er inspirerende og veldig spennende.

Du er også småbarnsmor. Får du tid til å dyrke familielivet? – Selvfølgelig er det ikke mulig å være varehussjef kun i vanlig kontortid. Varehuset og Bohus er med meg hele tiden. Men jeg prøver å prioritere familien. Ekstra godt er det å kunne ta en oval weekend på hytta på Oppdal. Der koser vi oss skikkelig både inne og ute, hele familien.

 VITA

RIKKE NYMOEN

Alder: 33

Stilling: Varehussjef Bohus Skøyen

Sivil status: Samboer med Kim Vegard Larsen, barna Bork (5) og Frikk (4).

Utdannelse: Videregående, internopplæring i Bohus-systemet

Yrkespraksis: Jobbet i Bohus siden hun var 16: deltidsjobbet bl.a. på Bohus Alna; knyttet til Bohus Skøyen siden 2008, først som avdelingsleder for interiør, varehussjef siden mai 2015.

Inntekt: ”Bør få være en liten hemmelighet mellom arbeidsgiver og meg.”

Bil: Ford Mondeo

Hobby: ”Turer i fjellet, gjerne med utgangspunkt i hytta på Oppdal.”

Favorittrett: ”Pasta Carbonara med et godt glass rødvin til.”

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev