Fagmøbler Røros er et resultat av et handelseventyr som skjedde på Vauldalen, øst for Bergstaden – på grensa til Sverige, hvor Ola Skott for et halvt hundreår siden startet møbelbutikk.
Fagmøbler Røros er en hypermoderne møbelforretning.
Fagmøbler Røros er en hypermoderne møbelforretning.

    • Publisert: 11 januar 2017

– Ja, møbelbutikken på Vauldalen var et handelseventyr uten sidestykke i vår region. Folk valfartet fra områdene rundt for å kjøpe møbler til hytter og hjem. Spesielt mange svensker benyttet møbelbutikken som ble en stor suksess, forteller daglig leder Kjersti Roberg og butikksjef Endre Sandbakken. Men med en ny tid og befolkningen konsentrert i byen Røros og på tettstedene, ble møbelbutikken etter hvert flyttet til Bergstaden hvor den sluttet seg til Fagmøbler-kjeden.

Endre Sandbakken ønsker velkommen til grensehandel med møbler

Glad i historien

– Vi er veldig glad i vår historie og synes det gir oss både en interessant og solid bakgrunn. Hovedfeiringen blir i 2018, men vi jukser litt et år i forveien for å høste erfaring. Konkret: Vi åpnet butikk på Vauldalen på nyåret, noe vi håper våre kunder setter pris på både på norsk og svensk side: at de får en god opplevelse og ikke minst finner et møbel til å bli glad i. Det blir en butikk med masse knalltilbud, samt et oppdatert og moderne sortiment fra Fagmøbler. Vi håper mange legger turen innom oss i den gamle kolonialen på Vauldalen, de kommer for å kjenne på historien og nostalgien

Brukshestmuseum planlegges

Det gamle handels- og trafikksenteret på norsk side ved svenskegrensa er ikke bare nostalgi i dag: – Nei, på Vauldalen er det nå faktisk en god utvikling. Vauldalskoia er en spennende og særegen plass å besøke. Ny bebyggelse og et brukshestmuseum planlegges, forteller de to sjefene på Fagmøbler Røros.

Daglig leder Kjersti Roberg (t.v) og butikksjef Endre Sandbakken sammen med Ola Skott under innredningen av filialen på Vauldalen. (Fotos: Fagmøbler Røros)
Daglig leder Kjersti Roberg (t.v) og butikksjef Endre Sandbakken sammen med Ola Skott under innredningen av filialen på Vauldalen. (Fotos: Fagmøbler Røros)
Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev