Annette Hoff er relativt fersk gründer og har dannet sitt selskap med formål å sette tidens norske design i produksjon, helst i Norge. Ut i verden søker hun også, men det hele er fundert på en solid dose dansk erfaring og kompetanse.
Bunadspleddene i mange varianter
Bunadspleddene i mange varianter

    • Publisert: 09 februar 2018
    • Tekst: Knut Skoe

VITA

ANNETTE HOFF:
Alder: 36
Utdanning: Master i internasjonal markedsføring fra Handelshøy-skolen i København

BEDRIFTEN
By Hoff: eiere Annette Hoff

FRAM OSLO:
Eiere: Annette Hoff, Christoffer Kverneland, Sunniva Hoff

Før hun dannet FRAM Oslo har hun i noen år drevet agenturbedriften ByHoff der, særlig, danske interiørprodukter har funnet veien til norske møbel- og interiørbutikker. Der regjerer hun over 7 agenturer og bestemmer en kresen gruppe danske produkters norske skjebner. Hun må formodentlig slite med å holde tunga rett i munnen – vi andre må bare lære oss forskjellen på ByHoff og FRAM Oslo – dette skal handle mest om FRAM Oslo. – Jeg kan konsentrere meg om FRAM Oslo det meste av tiden nå når jeg har ansatt en selger i ByHoff, sier hun selv.

Bunadspleddene i mange varianter
Bunadspleddene i mange varianter

Ja mon det? Lille William på ett gjør sitt beste for å forstyrre, men som skikkelige familieforetak flest er både mann og søster engasjert i virksomheten og kan ta i tak enten med neste generasjon eller med de forretningsmessige utfordringene. – Det var kanskje ikke den beste timingen, men så er det jo sjelden det, sier Hoff selv.

Forut for gründerskapet har Annette vandret litt i norsk møbelproduksjon, i HÅG – eller Scandinavian Business Seating. Og, med møbelkunder i Geelmuyden Kiese, byrået som både de selv og andre gjerne plasserer som duxer i norsk PR-verden. Masteroppgaven fra Handelshøyskolen i København handlet om møbelprodusenten Varier og eksport (tittel/tema). Om ikke cv’en er meterlang er den relevant og solid. Paret med en sterk interesse for interiør, møbler og design skulle den gi et godt utgangspunkt for å skape seg en plass i markedet. Forretningsmodellen likner til forveksling andre av nyopprettede nordiske merkevarebedrifter som søker plass blant stadig flere brands i møbel og interiørmarkedet; Design og forretningsutvikling i bedriften og produksjon der den finnes eller er mest rasjonell. For FRAM Oslo er det dessuten en uttalt ambisjon at mest mulig av produksjonen skal foregå i Norge. – Med Fram Oslo ønsker vi å skape moderne og bærekraftige kvalitetsprodukter, som brukerne skal kunne ha glede av i generasjoner, sier Annette. Vi skal bygge videre på den skandinaviske designarven, men spesielt det som er karakteristisk for Norge og norsk design. Naturen vil gjenspeiles gjennom vakre former, naturlige materialer og god funksjon.

Håndarbeid hos Gindakervev
Håndarbeid hos Gindakervev

FRAM Oslo er på en måte et ektefødt barn av den store norske designbølgen som startet omtrent med det nye årtusen. – Vi vil skape en plattform mellom unge norske designere og norske produsenter og selge produktene gjennom å bygge en sterk norsk merkevare – Fram Oslo.

Bunadspleddet ble selskapets første produkt i markedet. – Vi overtok fra Mandal Veveri da bedriften la ned virksomheten i 2016. Pleddet er inspirert av norske bunader og henter farger noe mønstring fra disse. En av de sentrale i designbølgen, Andreas Engesvik, har signert designet av pleddet. Sammen med FRAM Oslo og den nye produsenten Grindaker Vev har han utviklet nye versjoner av pleddet og blitt en viktig samarbeidspartner for det unge selskapet. Pleddet finnes i dag i 10 versjoner. I tillegg er det tatt frem ensfargede pledd samt puter i de samme teknikk, mønster og farger.

Noen år i PR-bransjen har gitt Annette innsikt i en virksomhet som antakelig vil bety liv eller død for en hver som vil finne sin nisje som leverandør av ny norsk design. Dagens medievirkelighet, informasjonsflommen, smaksdannelsen og anbefalingene på sosiale- og andre medier gjør slik kompetanse svært viktig om en skal komme gjennom digital støy og bulder!

Salg var derimot ukjent kompetanse før hun startet agenturvirksomheten. -Jeg begynte å reise rundt og besøke potensielle kunder. Ganske skummelt i begynnelsen! Jeg kom ofte uten å ha avtale og måtte jo bli vant til å bli avvist eller sitte ned og vente, med sekken full av produkter. Bratt læringskurve kan man si, men nyttig og nødvendig.

Fram Oslo jobber tett med dyktige norske designere for å skape produkter inspirert av vår norske designtradisjon. Hva som er norsk har utviklet seg gjennom tiden, og vi ønsker å utfordre designerne til å utvikle produkter utfra deres tolkning. Vi ser tilbake men beveger oss fremover.

Norge er kjent for sin storslåtte natur og ekte materialer. Gjennom tid har dette påvirket alt fra kunst, kultur, til den norske levemåten og sjelen. Naturen og våre norske råvarer er våre viktigste kilder til inspirasjon.

Annette Hoff
Annette Hoff

Navnet Fram gir assosiasjoner til en tid hvor nordmenn var verdenskjente for sin nysgjerrighet og eventyrlyst. Fram Oslo ønsker å ta med seg nye norske eventyrere ut i verden. -Vårt først eksportfremstøt blir allerede i mai da vi er representert på InsideNorways fellesstand i New York. Det blir spennende å stå i internasjonalt selskap i det som er den viktigste designmessen på østkysten av USA, sier Annette. Min søster, og forretningspartner bor i USA, riktignok i Idaho og langt fra urbane New York, men hun blir vår USA-avdeling og vil være involvert i det meste i virksomheten. Som det sømmer seg et ekte familieselskap kommer lille William og pappa også til å bli med til metropolen. Bunadspleddet har tidligere vært vist på den samme messen, ICFF, i verdensbyen og ble den gangen belønnet med prisen for beste tekstil. -Pleddet har en annen struktur og veving enn de vanlige ullpleddene, det er lettere og føles svalt, selv om det er varmt, derfor tror vi at det kan passe godt i land med et klima som er varmere enn vårt, men der det fortsatt kan være kjølige kvelder. Uansett er det jo en grafisk fargeklatt i sofaen og interiøret, noe mange ser ut til å være opptatt av.

–Vi produserer pleddet hos Grinakervev på Hadeland. Vi ønsker å gjøre det samme med andre kategorier produkter; engasjere mindre norske produsenter i vår produksjon. Vi vil jo gjerne med hånden på hjertet kunne si «made in Norway»

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev