Pre-Loved er et nytt «merkenavn» fra Fretex. Slik skal Frelsesarmeens utsalg teste ut kommisjonssalg i butikkene i Universitetsgata og Kirkeveien i Oslo.

    • Publisert: 05 juli 2019
    • Tekst: KNUT SKOE / FRETEX

Den veldedige butikkjeden lokker med at «du kan både tjene litt selv og støtte en god sak». I konseptet – Pre-loved by Fretex – splitter giveren/selgeren og Fretex på inntekten med 50 prosent til hver.

Den som selger noe hos Fretex på denne måten får selv en del av salgssummen, bidrar til et bedre miljø gjennom gjenbruk, i tillegg til å bidra til Frelsesarmeens sosiale arbeid for dem i samfunnet som trenger det mest. Hvorfor tester Fretex ut kommisjonssalg?

-Kundene til Fretex er ofte på jakt etter kvalitetsvarer som butikkene har et begrenset utvalg av. Vi ønsker å levere det kundene etterspør og konseptet Pre-loved by Fretex kan bidra til at sortimentet blir mer slik som kundene ønsker, sier Fretex i en pressemelding.

– Fretex opplever stor giverglede. Gavene som gis i Fretexboksene, via andre butikker eller i Fretexposen på Posten er vi svært takknemlige for. Samtidig så forstår vi at noen givere ønsker å sitte igjen med deler av verdien for skattene de har i skapet. Som selger slipper du å følge opp salget. Fretex tar seg av eksponering, håndtering av kunder og gjennomfører salget. Enklere blir det ikke!, sier Kristin Hareide som er kjedeleder i Fretex.

HVA kan selges via Pre-loved by Fretex?

Fretex ønsker varer som kundene etterspør. Felles for varene som selges via kommisjon er at de har god kvalitet og at de er i sesong. Fretex ønsker:

• Møbler og interiørartikler
• dame- og herretøy
• sko
• vesker
• accessoirer

HVORDAN fungerer salg via Pre-loved by Fretex?

Ta med det du vil selge til Fretex på Majorstua (Kirkeveien 62) eller i Universitetsgaten 20 i Oslo mandag, onsdag eller fredag mellom kl. 10.00 og 12.00 eller ring for å gjøre en avtale.

Ansatte i disse to butikkene vil vurdere om Fretex kan selge varene for deg gjennom Pre-loved by Fretex. Hvis Fretex kan selge varene blir du og butikksjefen vår enige om utsalgspris.

Fretex og du som kommisjonseier inngår en kontrakt med følgende vilkår:

Kommisjonseier garanterer at varene som godkjennes for kommisjonssalg er ekte og originale som vist på varen.

Varer som godkjennes for kommisjon legges ut for salg i 60 dager.

Etter 30 dager har Fretex rett til å redusere salgsprisen med 25 prosent, etter 45 dager med 50 prosent.

Når varen selges mottar kommisjonseier 50 prosent av endelig utsalgspris. Betaling for solgte varer skjer månedlig.

Dersom varen ikke selges i løpet av 60-dagers perioden, har kommisjonseier 7 dager på å hente usolgte varer. Etter denne 7-dagers perioden blir alle usolgte varer Fretex’ sin eiendom.

Kommisjonseier beholder all risiko for kommisjonsvarene, Fretex kan holdes ikke ansvarlig for ektheten av varene eller for tyveri mens varene er i deres besittelse.

Dersom det viser seg at en eller flere varer ikke er ekte, forplikter kommisjonseier seg til å tilbakebetale utbetalt beløp for varen til Fretex.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev