Tittelen er ikke helt riktig. Inspirasjonen ligger på Manhattan, men målet er å spre «affordable luxury» med hele landet som marked. Når veien er digital blir showrommet på hjørnet av Odins gate og Gimleveien på Frogner et ankerfeste for inspirasjon. Et sted for avsjekk for dem som fortsatt bare MÅ prøve, kjenne og føle.
Frank Ove Lind og Renate Osen Tingstad
Frank Ove Lind og Renate Osen Tingstad

    • Publisert: 13 februar 2019
    • Tekst: AV KNUT SKOE

SixBondStreet kan skryte av å være blant de første norske møbelhandlerne på nett. Stiftet i 2012 av entusiaster uten stor bransjekunnskap, men desto mer entusiasme. Av de opprinnelige gründerne er kun Ole Sandberg igjen, han spiller en aktiv rolle som innkjøper i bedriften. Siden den magre oppstarten er SixBondStreet i dag backet av solide eiere, som ser ut til å samle krefter til å spille en fremskutt rolle generelt i den fremtidige digitale handelen. Stein Erik Hagens Canica og Bøhlerfamiliens investeringsselskap Magenta danner den solide eiersiden i selskapet. Porteføljen i Canica omfatter blant annet Komplettapotek.no, Bildeler.no, Blush.no, Sixbondstreet.no og Babybanden.no. Sjefen for denne seksjonen heter Ole Vinje og har vært leder for Komplett.no. Tung digital kompetanse og ressurssterk digital handel er samlet i Canica eCom, med andre ord. Med seg på møbellaget har de fått bransjefolk med lang fartstid fra innkjøp, salg og kjededrift.

Butikkdød

Frank Ove Lind er daglig leder for SixBondStreet og har vært det i et halvt år. Det er en solid bransjekompetanse han tar med seg bygget opp gjennom utallige oppgaver og mange år i Bohus systemet. Han har riktignok drevet Bohus-varehus i Østfold, men er mest kjent etter 20 år med innkjøp og kategoriansvar i Bohuskjeden ved kjedekontoret i Oslo.

Så du skal ta livet av gamle kolleger nå Frank Ove? – Nei, nei, sier han ganske overbevisende! Og vi tror ham. – Det er bare det at fremtiden ser annerledes ut og handelen med den. Vi har ingen tro på eller ønske om butikkhandelen død! Mer om det siden.

SixBondStreet har konsentrert seg om «affordable Luxory», ifølge Lind. Oversatt betyr vel det noe slikt som luksus som ikke behøver å koste all verden. I showrommet i Oslo står et utvalg stilt ut. Utvalget på gulvet her er ikke komplett, understreker Lind; – Vi har et enormt tilbud, særlig fordi vi gjerne vil tilby den samme valgfriheten som publikum har blitt vant med i konvensjonell møbelhandel. Hos oss skal de kunne velge mellom en rekke tekstiler, former og moduler, materialer på bein osv. slik de er vant med hos møbelhandleren på gateplan eller i kjedebutikkene. Vi har noe på lager for umiddelbar distribusjon, men siden vi satser på å kunne gi kundene valg må vi også operere med leveringstider omtrent som konvensjonell møbelhandel.

Six Bond St. - sushijoint i New York med en stemning gründerne ville gjenskape
Six Bond St. – sushijoint i New York med en stemning gründerne ville gjenskape

Vovet

Utstillingene i Gimleveien har mye av konseptbutikken over seg. Alle kategorier er representert. Det er sobert, hyggelig og eksklusivt og stemningen får god drahjelp av et spesielt hyggelig lokale. Både Lind og de ansatte i butikken, som de konsekvent kaller showrommet, oppfordrer til å finne sin stil og å være oppmerksom på bredden i tilbudene. At utstillingen kan lede tankene mot «herværende highend-kjeder», er det ikke det man pleier å kalle uttrykk som likner Slettvoll, er de ikke alene om. Og, de herværende har jo heller ingen monopol på uttrykk. Hos SixBondStreet er nok likevel både uttrykk, utvalg og pris noe yngre enn mange av konkurrentene i det samme estetiske landskapet.

I showrommet er det særlig fotokunsten på veggene som understreker det yngre, de er antakelig det Frogners gamle damer ville kalle «vovede».

Tilbudet har åpenbart fristet et økende publikum. SixBondStreet har hatt en formidabel vekst, målt i prosent, de siste par årene. Fra første driftsår i 2012 har butikken 15 doblet omsetningen til utgangen av 2017 og inntjeningen, som riktignok er beskjeden er omsider i pluss. – Vi har god vekst sier Lind. Men, vi har fortsatt et stykke å gå i å utvikle konseptet, distribusjonen og den digitale handelsløsningen som må til for å forløse ytterligere vekst og interesse. Vi jobber med å bedre kundedialogen og dramatiseringen av vår historie og hvordan vi skal vise alle våre modeller og muligheter. Vi ser på tjenesteleveranser og vi ser på hvordan vi kan gjøre den digitale handleopplevelsen bedre.

Digital handleopplevelse

–Jeg ble intervjuet av en e-handelpublikasjon her om dagen, sier Lind. De varopptatt av butikkdøden og hvordan fysiskhandel vil forsvinne. Det har vi alts ingentro på og det er heller ikke noe vi ønsker.Vi tror fremtiden for oss ligger i omnikanaler. Forandringer fører gjerne med segen motreaksjon. Det selges flere vinylplater i dag enn på lenge – til tross for at dendigitale revolusjonen har gjort at vi kanstrømme musikken overalt, hele tiden,eksemplifiserer Lind. Vi for vår del er mestopptatt av å lage en god handleopplevelse på nett. Vi tror at kundene vurdereropplevelser annerledes nå enn de gjordetidligere. Det er ikke slik lenger, som detvar for noen få år siden at den som kjøpteen sofa hadde besøkt fem butikker førkjøpet ble gjennomført. Lenge har detvært slik at man gjør de fleste undersøkelsene på nettet. Det er der man finnerpris, utvalg, utforming, stil og farger osv.Deretter tar man evt. en tur i butikken før avgjørelsen gjøres endelig. Vi tror det er mulig å lage en god opplevelse på nettet – så god at også avgjørelsen tas der. Tidene skifter, smiler Lind. – Når dine venner sitter med morgenavisen og kaffen – hvor mange leser den på papir, tror du, spør han retorisk. Spørsmålet illustrerer poenget – opplevelser endres og aksepteres og vi etterspør annerledes opplevelser

Nr 6

SixBondStreet er fortsatt en ung bedrift, som er i utvikling og som stadig får nye muligheter til å utvikle websidene, tilbudene, visningsmuligheter og kundedialogen. Fortsatt er nettbutikken nokså konvensjonell i sitt digitale uttrykk, men ryddig og grei. Produktbilder og -informasjon er slik den skal være, enkel og oversiktlig med en billedkvalitet som gjør det mulig å få en realistisk forståelse av det enkelte produkt. I ryddigheten og forenklingen taper man gjerne noe av den fysiske butikkens kvaliteter; utstillingene, bruksforslag og inspirasjon. Dette kompenserer SixBondStreet delvis gjennom sitt showrom og på det digitale magasinet «nr 6». Magasinet, som ble lansert i februar lover godt og skal stadig få påfyll til glede for interiørinteresserte kunder og andre. Magasinet tjener samme funksjon som stylisten i den fysiske butikken og konkurrerer med interiørbladene, -bloggere og nettmagasiner og kombinasjonen med klikk-og-kjøp også fra magasinets sider må være en sterk kombinasjon; en digital windowshopping.

Charlotte Søgaard Nilsen
Charlotte Søgaard Nilsen

Sushijoint

Alle møblene produseres i Europa forteller Lind. De er muligens amerikanske i inspirasjonen, men produsert i Italia og i Baltikum. Dimensjonene er derfor mer europeiske enn amerikanske og design og form er klassisk moderne uten å være avantgardistiske eller eksperimentelle. –Interiørproduktene kjøper vi inn gjennom, særlig Belgiske, tradere, fortellerLind. Messene i Paris og Køln gir aktuellinspirasjon.

Så var det dette navnet da? «SixBondStreet». Gimleveien er ikke Bond Street. Londons Bond Street er kjent for mange handleglade nordmenn på jakt etter den lille sorte fra Chanel eller hårstuss hos Viddal Sassoon. Men, heller ikke dette er modellen får vi høre. Nei, inspirasjonen til navnet fikk gründerne i den relativt uanselig liten Bond St. på Manhattan. Der i nr. 6 fant de en sushirestaurant med overmåte god stemning, som de ville gjenskape! Og, det har de så absolutt gjort!

Odins gate - showrom og butikk
Odins gate – showrom og butikk

Multikanal innebærer hovedsakelig at bedriften samhandler med potensielle og eksisterende kunder gjennom flere kanaler – både online og offline. Kundene ser kanskje først på en vare på PCen sin, sammenligner priser på mobilen når de er ute i byen, og slår til slutt til i en fysisk butikk. Multikanaler kan omfatte en fysisk butikk, katalog, netthandel, app, sosiale medier, QR-koder osv. Man kan nå ut til flere kunder og dermed får økt salg kampanjer med fokus på «utvidet virkelighet». Utfordringen er at mange forhandlere behandler hver kanal som en mer eller mindre separat enhet i stedet for en integrert helhet. Dette medfører flere ulemper. Ved å separere kanalene blir det vanskelig å skape et homogent bilde av den enkelte kunden sitt atferdsmønster. Konsekvensen blir da at verdifulle kundeopplysninger blir sittende fast i «siloer» heller enn å frigjøres og integreres i en datadrevet helhet.

Omnikanal innebærer på samme måte som multikanal-markedsføring at en bedrift samhandler med både potensielle og eksisterende kunder gjennom flere kanaler. Til forskjell fra en multikanalstrategi, synkroniserer en omnikanalstrategi markedsføringen over alle kontaktflater – uten barrierer. Resultatet blir en integrert, sømløs og personlig kundeopplevelse gjennom samtlige kanaler. Ved å rive ned barrierer mellom de forskjellige kanalene opparbeider man innsyn i den enkelte kundes adferd overfor bedriften. Ved hjelp av innsamlet data kan man levere relevant innhold på rett tid til rett kunde.

Kilde: www.apsis.no

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev