– Det er full fart med romjulssalg, og spesielt fyrverkeri nå før nyttårsaften. Strømbrudd har gjort ting litt komplisert. Det
Det foregår et hektisk romjulssalg, og det har vært et godt julesalg. Kunstige juletrær har gått særlig bra. (Foto: Odd Henrik Vanebo)
Det foregår et hektisk romjulssalg, og det har vært et godt julesalg. Kunstige juletrær har gått særlig bra. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

    • Publisert: 29 desember 2017
    • Tekst: vanebo

– Det er full fart med romjulssalg, og spesielt fyrverkeri nå før nyttårsaften. Strømbrudd har gjort ting litt komplisert.

Det opplyser Odd Flagstad, eier og daglig leder av Taigaen AS på Ånestad midt mellom Elverum og Hamar, til Møbel&Interiørs nettutgave.

Sterk omsetningsøkning

Omsetningsøkningen er bortimot fordoblet på fem år. Fortsetter? – Ja, vi har hatt en omsetningsøkning hele tiden, med en topp i 2016 med sol og en varm sommersesong, som er av enorm betydning når hovedkategorien er hagemøbler. 2017-omsetningen blir mer lik 2015 etter en kald sommer.

Helårsbutikk

Men Taigaen driver helårs? – Den største delen av omsetningen er hagemøbler, men det selges også jevnt med interiør/gaveartikler hele året, særlig når det nærmer seg jul.

Julesesongen spesielt? – November og desember har vært bra med salg av typiske juleprodukter. Vi har solgt flere kunstige juletrær en tidligere år, men litt færre av de aller dyreste. Det kan skyldes at de rimeligere har blitt finere, opplyser Odd Flagstad.

Navnet ‘Taigaen’

Navnet ‘Taigaen’? Den eurasiatiske taigaen begynner nettopp mellom Hamar og Elverum, går videre til gjennom Sverige fram til Østersjøen, videre gjennom Finland og Russland helt fram til Stillehavet. Altså en original geografisk beliggenhet som navneopphav.

Fakta Taigaen AS

Lokalisering: Ånestad næringspark i Løten (avkjørsel fra Rv 3 mellom Elverum og Hamar).

Markedsprofil: Egenimporterte hagemøbler av god kvalitet under eget varemerke: Taigaen. Sortimentet er gradvis utvidet med peisbord, interiørartikler, blomster og juletrær i sesongen.

Eier: Eies 100 % av Taigaen Holding AS, som eies 100 % av Odd Flagstad.

Nøkkeltall: Omsatte i 2016 for 32 millioner, hadde et driftsresultat på 2,4 mill., og et resultat før skatt på 1,9 mill. (resultatgrad: 7,4 %), opp fra 28,6 mill. i 2015 (med en resultatgrad på 10 %). 2017-omsetningen blir mer lik 2015 etter en kald sommer, opplyser eieren. Egenkapitalandel: 50 %.

Kort historikk: Taigaen Gave og Plantesenter AS ble etablert av Elisabeth Norstad og Odd Flagstad 9. mai 1998. Norstad drev med håndverk og gaveartikler, Flagstad med blomster og sesongartikler. I 2009 kjøpte Flagstad ut Norstad, og selskapsnavnet ble endret til Taigaen AS. I 2013 ble det bygget en helt ny butikk med en total grunnflate på 1000 kvm.

Odd Flagstad på plass i egen kolleksjon. Happy Cocooning Peisbord har vært en bestselger som følge av en kald sommer.
Odd Flagstad på plass i egen kolleksjon. Happy Cocooning Peisbord har vært en bestselger som følge av en kald sommer.
Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev