Mastercard vil gjøre det enklere å handle trygt på nettet og via mobilen. Derfor lanseres når MasterPass, som er en
MasterPass digitalisert i mobiltelefonen. (Foto: Mastercard)
MasterPass digitalisert i mobiltelefonen. (Foto: Mastercard)

    • Publisert: 11 mai 2017

Mastercard vil gjøre det enklere å handle trygt på nettet og via mobilen. Derfor lanseres når MasterPass, som er en ny elektronisk lommebok.

Mastercard har gått i kompaniskap med Eika Gruppen, Resurs Bank og SpareBank om en ny elektronisk lommebok.

Digitaliserer betalingskortene

– Nordmenn handler stadig mer på nett, men betalingsprosessen er ofte komplisert og tidkrevende. Med MasterPass gjør vi det enda enklere å handle trygt på nettet og i apper ved å digitalisere betalingskortene. Det er derfor svært gledelig at vi nå lanserer MasterPass i Norge, som det andre landet i Norden etter Sverige, sammen med sterke norske utstedere, sier Mats Taraldsson, sjef for digital forretningsutvikling i Norden og Baltikum i en pressemelding.

Kan brukes i 340.000 butikker

Ved å benytte MasterPass kan kunder i de samarbeidende bankene enkelt og trygt betale på nettet og i apper med bare et par klikk gjennom å legge inn og lagre alle sine kort- og leveringsdetaljer digitalt på samme sted, heter det i pressemeldingen.

MasterPass, som i Norge er koblet opp til BankID på mobil og BankID, kan brukes til handel på nett i over 36 land verden over, og i over 340.000 nettbutikker.

I Norge kan løsningen benyttes på blant annet Nordisk Film Kino, FlySmarter og Flattered, og flere norske aktører knytter seg til fortløpende, opplyses det.

Noen av aktørene som i løpet av kort tid vil tilby betaling med MasterPass er BliVakker, Ruter, Lindex, Norgesbuss Ekspress, Bubbleroom og Askeladden navnelapper.

En digital lommebok

– Netthandelen blir stadig mer global. Med MasterPass tilbyr vi en digital lommebok som kan brukes til å handle både i Norge og internasjonalt, sier Taraldsson.

I neste steg vil MasterPass kunne brukes i fysiske butikker gjennom eksempelvis kontaktløs betaling med mobiltelefon, opplyses det.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev