Nå vil Kari og Ola prioritere oppussing, og det er vanligvis godt nytt for møbel- og interiørbransjen. Kjersti Haugland, sjeføkonom
Kjersti Haugland: – Det er god stemning blant norske forbrukere.” (Foto: Stig B. Fiksdal/DNB Markets)
Kjersti Haugland: – Det er god stemning blant norske forbrukere.” (Foto: Stig B. Fiksdal/DNB Markets)

    • Publisert: 22 august 2017

Nå vil Kari og Ola prioritere oppussing, og det er vanligvis godt nytt for møbel- og interiørbransjen.

Kjersti Haugland, sjeføkonom i DNB Markets, skiver i sin morgenrapport at det er god stemning blant norske forbrukere: “Men mindre interesse for boligkjøp. Nå vil vi heller pusse opp!”

’Stadig lysere til sinns’

Videre: “Norske forbrukere har lagt oljebremsen bak seg og blir stadig lysere til sinns. Forventningsbarometeret viser at forbrukertilliten steg videre med 3,6 poeng til 16,2 i tredje kvartal. Det er tett på gjennomsnittet de siste 20 årene og vesentlig høyere enn nivået vi så i starten av 2016 da forbrukerne var på sitt mest pessimistiske siden 1992. I løpet av det siste kvartalet har optimismen knyttet til tilstanden til og utsiktene for norsk økonomi økt videre.

Vi kan likevel spore en viss påvirkning fra det sure boligmarkedet. Vurderingen av egen økonomi har blitt marginalt mindre positiv, og det er svært sjelden at denne indeksen går ned fra andre til tredje kvartal. Men en større andel av de spurte har likevel planer om å gjøre større anskaffelser, noe som lover godt for forbruksveksten. På spørsmålet om hva man ville brukt penger på om økonomien bedret seg i husstanden var det en klart høyere andel enn før som svarte at man ville pusset opp huset. En lavere andel enn tidligere ville kjøpe hus eller reise mer.

’Ser ikke ut til å bråbremse’

Med dagens statistikk kan Norges Bank fortsette å ha lave skuldre med tanke på fallende boligpriser i Oslo og omegn. Forbruksveksten, som har vært oppadgående i det siste, ser ikke ut til å bråbremse med det første. Oppturen i norsk økonomi kan fortsette, tross korreksjonen i boligmarkedet,” skriver Kjersti Haugland.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev