6. april ble et nytt, norsk designmerke lansert under navnet Objekt. Objekt består av trioen Nicolai Gulliksen, Kjetil Gudem og

    • Publisert: 13 april 2018
    • Tekst: Knut Skoe

6. april ble et nytt, norsk designmerke lansert under navnet Objekt. Objekt består av trioen Nicolai Gulliksen, Kjetil Gudem og Preben Mehren, og holder til i et gammelt industrilager på Bryn i Oslo. De har et ønske om at produktene deres skal inspirere til hverdagsbruk. Under parolen «Everyday objects for everyday use» spesialiserer de seg på å lage ærlige og funksjonelle produkter av god kvalitet for hjem og arbeidsplass. Siste tilskuddet i denne kategorien er den nylig relanserte Grorudstolen.

Grorudstolen er designet av Hans Brattrud i 1958. Stolen fikk betegnelsen modell 58 da den ble produsert av A. Grasaasen´s Fabrikker. Stolen har en særegen form der ryggen går ned i det bakre beinparet som avsluttes med en svak knekk. Ryggstøtten dannes av fire dreide trespiler. Setet er i formpresset, laminert tre. Grorudstolen var tilgjengelig i ulike utførelser, som sete i teakfiner eller lakkert i rødt eller blått, og forkrommede eller svartemaljerte rør.

Siden det ikke fantes noen tegninger av stolen, brukte Objekt to originaler som utgangspunkt for design og produksjon. De foretok noen få justeringer, og byttet blant annet ut trespilene med bolter. Dette bidrar til en tyngre og enda mer robust stol som tåler slitasje og hverdagsbruk. Grorudstolen er nå tilgjengelig i butikk og nettbutikk.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev