Det er styret i Habitat Norway AS som begjærer møbel- og interiørkjeden konkurs. Kjeden har de siste årene slitt med

    • Publisert: 01 mai 2018
    • Tekst: Knut Skoe

Det er styret i Habitat Norway AS som begjærer møbel- og interiørkjeden konkurs.

Kjeden har de siste årene slitt med dårlig lønnsomhet og endte i fjor med et resultat før skatt på minus 16 millioner. Ifølge selskapet viste regnskapet per april 2018 en fortsatt negativ utvikling. Da selskapet ikke klarte å fremskaffe ny kapital innenfor tidsrammen, kaster Habitat nå inn håndkledet.

På sin egen nettside skriver selskapet; Møbelindustrien er en tøff bransje med hard konkurranse og pressede marginer. Selskapet har jobbet med å kutte kostnader og effektivisere driften, samt med å videreutvikle merkevaren. Dette har dessverre ikke gitt tilstrekkelig effekt.

Meldingen lyder videre;

Styret i Habitat Norway AS har onsdag 25.04 begjært selskapet konkurs. Blant årsakene til svakere lønnsomhet pekes det på den internasjonale satsningen og valutaeksponering. Habitat Norway AS har de siste årene slitt med dårlig lønnsomhet, og resultat før skatt i 2017 ble på minus 16 millioner. Regnskapet per april 2018 viser en fortsatt negativ utvikling og det har ikke lykkes å hente ny kapital innenfor tidsrammen gitt. (….) De rundt 50 medarbeiderne på Habitats kontor på Lysaker, samt de 4 Habitat-butikkene i Oslo og Fredrikstad, skal ha blitt informert om konkursen, og det er nå opp til bostyrer hva som skjer med videre drift. Krav i konkursboet meldes til bostyrer asc@kco.no innen 30. Mai 2018. Alle øvrige henvendelser rettes heretter til bostyrer advokat Andreas S. Christensen på asc@kco.no Habitat Norway AS vil takke alle som har vært med oss på denne ferden. Vi skulle av hele vårt hjerte ønske at dette fikk en lykkeligere slutt. Vi beklager de ulemper og problemer konkursen medfører for våre kunder og andre tredjeparter.

Meldingen på nettsiden avslutter med lakoniske; Salget er avsluttet.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev