– Vi har overlevd ved at vi driver en annerledes butikk, og ikke noe som ligner et varehus. Sengemakeriet Tønsberg
Sengemakeriet Tønsberg holder til i Ollebukta i det vakre havneområdet midt i Norges eldste by. (Arkivfoto: Odd Henrik Vanebo)
Sengemakeriet Tønsberg holder til i Ollebukta i det vakre havneområdet midt i Norges eldste by. (Arkivfoto: Odd Henrik Vanebo)

    • Publisert: 14 august 2017

– Vi har overlevd ved at vi driver en annerledes butikk, og ikke noe som ligner et varehus. Sengemakeriet Tønsberg har soverommet som rammeverk.

Det sier eier og daglig leder Harald Fagereng (58) til Møbel & Interiør. Han har greid å holde det gående i 37 år med nisjebutikken sin, som eksponeres som Duxiana-butikk.

– Og det er ikke uriktig, fastslår han. Men vi har flere merkevarer, for eksempel sengetøy fra Georg Jensen, Lexington og GANT.

– Tatt i betraktning det forholdsvis brede sortimentet til nisjebutikk å være, har vi en ganske god omsetning ut fra hvor vi ligger, fremholder han.

En dedikert møbelhandler

Fagereng legger ikke skjul på at han er en dedikert møbelhandler: – Jeg er opptatt av hvordan produktene er konstruert og satt sammen. Av kvaliteten – på kundenes vegne!

Sengemakeriet Tønsberg AS er en bunnsolid butikk, illustrert ved en egenkapitalandel på hele 64,5 %.. De siste årene har resultatgraden ligget mellom 3,4 og i overkant av 5 prosent. I fjor fle det en liten nedtur, med en resultatgred på bare 1,2 %, eller med rene tall: et driftsresultat på 164.000 kroner av en omsetning på 13,7 mill. Men tross alt på plussiden.

Tar grep med netthandel

Hvordan tegner 2017? – Det har ikke vært noe storveies første halvår. Så nå tar jeg grep. Det er ikke første gangen, for gjennom 37 år har jeg naturligvis opplevde både oppturer og nedturer. Det viktigste vi nå gjør er å supplere med netthandel. Det tar tid og har sine kostnader. Men jeg skal nok greie å holde det gående noen år til, forsikrer Harald Fagereng.

Butikken er på 600 kvm, hvor Duxiana-avdelingen er mest synlig, ellers full av ulike senger, madrasser, overmadrasser, dyner, puter, nattbord og alt som kreves til et velfungerende soverom.

Alt for en god natts søvn

Profil? – Her finner kunden alt hun eller han  trenger for en god natts søvn!

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev