Grande Fabrikkers Hlín knagg ble fredag kåret til Årets produkt 2016, Hilding Anders Norway AS ble Årets eksportbedrift for merkevaren
Daglig leder Torbjørn Hjelden mottar prisen for Årets produkt 2016. (Foto: Odd Henrik Vanebo)
Daglig leder Torbjørn Hjelden mottar prisen for Årets produkt 2016. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

    • Publisert: 23 april 2016
    • Tekst: vanebo

Grande Fabrikkers Hlín knagg ble fredag kåret til Årets produkt 2016, Hilding Anders Norway AS ble Årets eksportbedrift for merkevaren Jensen, Vestre ble Årets merkevarebygger og Varier Furniture fikk Klassikerprisen for produktet Ekstrem.

Kåringene skjedde i regi av Norsk Industri under møbel+interiørkonferansen 2016 på DOGA (Norsk design- og arkitektursenter). Konferansen er bransjenes største og viktigste møteplass, hvor 110 beslutningstakere samles.

Årets produkt 2016

Grande Fabrikker AS fikk prisen for Hlín knagg ved Heidi Leren og Dawid Zurawski. Det er en firearmet garderobekrok med roterbar sylinder. Den er praktisk i bruk, enkel å montere og kan monteres på hvilken som helst garderobehylle. Skrumønsteret er som på standard garderobekroker slik at bytting av kroker kan skje raskt og effektivt. Det er kjørt omfattende tester hos Sintef for å sikre de ønskede egenskapene. Knaggen er utviklet hos Grande Fabrikker AS og lokalt produsert. Bedriften leverer møbler og installasjoner til barnehager og Hlín vil derfor være et produkt som kan gi bedriften ytterligere fotfeste i sitt marked».

Juryens begrunnelse: «Bedriften Grande har løst et viktig problem som er avgjørende på sitt spesielle bruksområde. Knaggen Hlín er utviklet for å kunne tåle vekt for sitt naturlige bruk og for å kunne utløses når belastningen blir for stor, noe som kan bety fare; f.eks. at et barn henger seg opp i knaggen og utsettes for skade».

Øvrige nominerte var 
OPE hyllesystem ved OPE/Lars Urheim og Eirik Helgesen, Nora Lounge bord ved NORA of Norway AS/Tore Borgersen og Michael Olofsson, On Lunge chair ved VAD/Tapio Anttila
og Off ved Scan Sørlie/Sigurd Strøm og Bjørn Jørund Blikstad.

Årets eksportbedrift

Hilding Anders Norway AS for merkevaren Jensen

Jan Trygve Jensen og varemerket Jensen ble påskjønnet for posisjonen som er vunnet i det europeiske premiummarkedet. (Foto: Odd Henrik Vanebo)
Jan Trygve Jensen og varemerket Jensen ble påskjønnet for posisjonen som er vunnet i det europeiske premiummarkedet. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

Juryens begrunnelse: «Etter en årrekke med eget showroom på Harrods i London har Norges største seng- og madrassprodusent, Hilding Anders – Jensen, gjennom langvarig og systematisk arbeid klatret til en posisjon blant europeiske premiummerker for madrasser (…)” og kåres ”for å ha tidlig tatt skrittet ut på det europeiske kontinentet og kjempet for å bygge en sterk merkevare i et tøft marked».

Øvrige kandidater var Wonderland
og Hardanger bestikk.

Årets merkevarebygger


Vestre

Jan Christian Vestre mottar prisen av juryleder Helene Jellestad og jurymedlem Leif Bache-Mathisen. (Foto: Odd Henrik Vanebo)
Jan Christian Vestre mottar prisen av juryleder Helene Jellestad og jurymedlem Leif Bache-Mathisen. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

Juryens begrunnelse: «Vestre har gjennom de siste årene løftet en produktkategori som har vært dominert av anonyme merker fra anonymitet til oppmerksomhet. Utemøbler i det offentlige rom har vært produkter som bare er der helt til Vestre har introdusert møbler av distinkt design og friske farger, og har gitt kategorien uvante former (ikke bare kort eller lang benk), og derved også utvidet kategorien gjennom god og funksjonell forståelse og design. Vestre har brukt god design og gjennom å legge vekt på et helhetlig design og arkitektursyn bygget sitt eget merke til å bli et av de mest kjente i bransjen».

Øvrige kandidater var SB Seating og Røros Tweed.

Klassikerprisen


Varier Furniture AS for produktet Ekstrem

Ekstrem ble designet og lansert i et tiår som var noe fattig på norske designikoner og er en særegen representant for den relativt nære historie. Stolen er likevel typisk for tidsepoken og den er helt original. Ekstrem er utviklet av en kresen designer, Terje Ekstrøm, som i tillegg til Ekstrem også har signert få men svært sentrale produkter som også vil bli husket for ettertiden.

Juryens begrunnelse: «Til tross for, eller nettopp på grunn av, sin særegne form og åpenbare fleksible bruksområde er Ekstrem fortsatt uten konkurrenter eller kopister. Det har ikke lykkes juryen å finne noe produkt som eventuelt skulle kunne erstatte eller likne på Ekstrem».

Øvrige kandidater var Birdy, Northern Lighting ved Birger Dahl
og Siesta ved L.K.Hjelle/Ingmar Relling.

 Juryen

Juryen har bestått av Helene Jellestad (juryleder), Leif Bache-Mathiessen, Kriss Daatland, Knut Skoe og Rudi Wulff.

 

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev