Home and Cottage er på plass når Strømmen Storsenter nyåpner 25. oktober. (Illustrasjonsfoto fra Sørlandssenteret: Odd

    • Publisert: 04 oktober 2012
Home and Cottage er på plass når Strømmen Storsenter nyåpner 25. oktober. (Illustrasjonsfoto fra Sørlandssenteret: Odd Henrik Vanebo)

Den første Home and Cottage på Romerike kommer når Strømmen Storsenter nyåpner 25. oktober.

Strømmen Storsenter rett nord for Oslo blir nesten dobbelt stå stort når den nye delen står klar den, og med sine 203 butikker fordelt på 65 000 kvadratmeter, vil senteret være Norges største i antall butikker.

– Vi gleder oss til åpningen og føler at vi har kontroll på det meste, selv om det er mye stress om dagen, sier driftssjef Ole Herredsvela.

Små nisjebutikker og internasjonale kjeder

Noe som vil skille Strømmen Storsenter fra en rekke andre kjøpesentre, er at det satses stort på små, koselige nisjebutikker.

– Vi ønsker å skape et populært møtested for hele familien, og vil blant annet ha en egen handlegate bestående av en rekke nisjebutikker. I tillegg både til nasjonale og internasjonale kjeder, og denne kombinasjonen med små og store butikker har vi stor tro på, sier eiendomssjef Gry Ingunn Flataker.

Flere lokale kremmere med blant annet interiørbutikken Bellas Emne, klesbutikkene Image, Nymfe og More Than Shoes prøver nå lykken på nye Strømmen Storsenter. I tillegg skal nye og flotte lekerom, ammerom, hyggelige fellesarealer og en scene tilrettelagt for større arrangementer gjøre Strømmen Storsenter til en handelsdestinasjon for hele Østlandet.

Størst på mote, interiør, sport og elektronikk

– Strømmen Storsenter har i mange år vært et begrep på Romerike, og med utbyggingen tror vi at senteret skal bli en handelsdestinasjon for folk fra Oslo, og egentlig hele Østlandet. Vi ønsker også å stoppe noe av handelslekkasjen fra Romerike til både Oslo og Sverige, blant annet ved at Strømmen Storsenter får størst utvalg på mote, interiør og sport, sier Flataker.

Ikke mindre enn 80 av butikkene på senteret er innen mote, som årets Norgesnyheter Boomerang, Superdry og New Yorker. Store sportsforretninger som XXL, Norrøna og Anton Sport vil sammen med G Sport gjøre Strømmen Storsenter til hele Østlandets sportsdestinasjon, mens det også satses på en rekke store forretninger innen interiør og elektro. Blant annet vil den første Home and Cottage på Romerike komme til Strømmen Storsenter.

800 nye arbeidsplasser

– Pågangen fra butikkeiere har vært helt enorm, og vi kunne sikkert ha leid ut senteret tre ganger, sier Flataker, som innrømmer at de har vært kresne når det gjelder hvilke butikker de ønsker å ha på senteret for å få den rette miksen av de internasjonale kjedene og de lokale nisjebutikkene.

Over 800 nye hel- og deltidsstillinger skapes med utvidelsen av senteret, og totalt vil mer enn 2000 mennesker jobbe på Strømmen Storsenter etter den 25. oktober.

– Vår eier Olav Thon er ikke bare forretningsmann, men også en samfunnsbygger. Og det er ekstra hyggelig å skape nye arbeidsplasser akkurat her som Strømmen Stål og Strømmens Værksted i sin tid holdt til med alle sine industriarbeidsplasser.

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev