Julehandelen i uke 49 viser fortsatt god vekst for butikker innen hus og hjem, som innbefatter møbel & interiør-bransjen. Det
Bror Stende: – Kjøpesentrene har fått noen gode uker i julesesongen så langt. (Foto: Virke)
Bror Stende: – Kjøpesentrene har fått noen gode uker i julesesongen så langt. (Foto: Virke)

    • Publisert: 15 desember 2017

Julehandelen i uke 49 viser fortsatt god vekst for butikker innen hus og hjem, som innbefatter møbel & interiør-bransjen.

Det melder Hovedorganisasjonen Virke: I uke 49 hadde kjøpesentrene hadde en vekst på 0,5 prosent sammenlignet med samme uke i fjor. Det viser tall fra Kvaruds julehandelsindeks. Omsetningen i uke 49 (4.–10. des) var vel 13 prosent høyere enn uken før.

Den sterkeste veksten

– Det er fortsatt butikkene innen kategorien hus og hjem som har den sterkeste veksten, med 5,8 prosent sammenlignet med samme uke i fjor, sier Bror Stende, direktør for Virke faghandel.

De siste to ukene har butikkene i denne kategorien økt omsetningen med 6,2 prosent.

God start på julehandelen

Starten på julehandelen har også vært god for spesialbutikkene, altså blant annet sportsbutikker, apotek, blomsterbutikker, gullsmedbutikker og lignende. De siste to ukene har de økt sin omsetning med 1 prosent sammenlignet med i fjor.

Det er også forskjeller mellom landsdelene. Ser vi på uke 49, er det østlendingene som har stått for den største handlingen på kjøpesentrene. Butikkene her har økt omsetningen med 1,7 prosent fra i fjor.

I Trøndelag og på Sørlandet gikk omsetningen opp med 0,7 og 0,6 prosent, mens den i Nord-Norge var uendret.

”Aina” kan ha rammet handelen

– Ekstremværet ”Aina” kan ha slått negativt ut på omsetningen på Vestlandet, hvor omsetningen falt med 1,5 prosent, sier Stende.

– Likevel, kjøpesentrene har fått noen gode uker i julesesongen så langt. Erfaringsmessig kommer det også et stort trykk i butikkene ut i desember, så det blir veldig spennende å følge med på hvordan resten av måneden går, avslutter Stende.

(Pressemelding fra Virke)

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev