IKEA går inn i klesbransjen etter at selskapet har gått sammen med H&M med det formål å utvikle og lage

    • Publisert: 04 september 2017

IKEA går inn i klesbransjen etter at selskapet har gått sammen med H&M med det formål å utvikle og lage klær av tremasse.

To av Sveriges største selskaper, H&M og IKEA, har i stillhet gått sammen og startet selskapet Treetotextile. Målet er å lage klær av tremasse. De velkjente kjedene startet i all hemmelighet selskapet Treetotextile for tre år siden, skriver svenske Dagens Industri, referert av E24.

Tekstilfiber av tremasse

Målet med selskapet er å produsere tekstilfiber av tremasse eller cellulose, som senere skal kommersialiseres.

– Etterspørselen etter tekstilfiber produsert miljøvennlig, basert på råvarer fra skog, fortsetter å øke, skrev selskapet i sitt siste årsregnskap Dis nettutgave.

Treetotextile har også en tredje eier i gründeren Lars Stigsson, som også sitter som adm.dir. i selskapet. De eier hver sin tredjedel av selskapet.

’Bærekraftige tekstiler’

– Cellulose-materialet kommer fra skoger som er ansvarsfullt opprettholdt. Kundene vil dra nytte av bærekraftige tekstiler med egenskaper som ligner bomull, skriver IKEA til DI.se.

Begge de to selskapene har tidligere investert i forskning på det såkalte greentech-området, men dette er første gangen selskapene samarbeider i dette arbeidet.

(Kilde: DI.se og E24)

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev