IKEA-gruppen fortsetter å vokse, etablerer ladestasjon ved alle varehus, tester ut en ny type varehus med et automatisk plukksystem og jakter på lokaler for et varehus midt i Oslo.
Adm. dir. Ikea Norge Clare Rodgers på åpningen av hurtigladestasjonen utenfor IKEA Slependen.
Adm. dir. Ikea Norge Clare Rodgers på åpningen av hurtigladestasjonen utenfor IKEA Slependen.

    • Publisert: 03 januar 2017

Det siste først: – Vi har det ikke travelt. Rekognoseringen tar tid, og i mellomtiden konsentrerer vi oss om de eksisterende butikkene, sier Ikea-sjef Clare Rodgers, til Dagens Nærinsliv/dn.no.

Ikea etablerte tidligere i år et hentepunkt på Skøyen, men nå vil kjeden altså utvide med et tradisjonelt varehus innenfor ring 3.

– Investeringene i varehusene gjøres for en periode på 25–30 år. For hvert varehus tar vi med oss lærdom og tester ny teknologi, slik at det vi bygger nå, blir det mest moderne og kan leve langt inn i fremtiden, sier Rodgers.

Ikea har en offensiv etableringsstrategi med planer om fire nye varehus i Ålesund, Tromsø, Vestby og Larvik, men nylig ble etableringstidspunktene skjøvet ut i tid.

Tester ut plukklager

Ikea tester nå ut nye typer varehus. Ved hjelp av et automatisk plukksystem for lagerdelen av varehuset vil det frigjøres mer plass til inspirasjon og gi en bedre handleopplevelse for kundene.

– Den nye teknologien som nå utvikles, og etter hvert skal testes ved vårt varehus i Trondheim, vil gi mer plass til kundene og samtidig kortere ventetid for utlevering av varer, skriver dn.no.

Hurtigladere ved alle varehus

På IKEA Slependen åpnet før jul klima- og miljøminister Vidar Helgesen IKEAs første hurtigladestasjon for elbiler. – Vi er veldig stolte over at vi snart kan tilby hurtigladere på alle våre varehus i Norge. Det er for få ladepunkter i Norge, og da blir det vanskeligere for folk å velge miljøvennlig. Nesten tre millioner nordmenn bor innen en times kjøretid fra et IKEA-varehus, så her kan vi gjøre en forskjell, sier administrerende direktør for IKEA Norge Clare Rodgers.

Sterk vekst for IKEA-gruppen

Samtidig melder IKEA-gruppen om sterk vekst i 2016, med fortsatt fokus på salg i flere kanaler og langsiktige investeringer i bærekraft.

Samlet omsetning (omsetning pluss leieinntekter fra kjøpesentervirksomheten) for IKEA (Ingka Holding B.V. og tilhørende enheter) for regnskapsåret 2016 lå på 35,1 milliarder euro, en oppgang på 7,4 prosent sammenlignet med året før. IKEA-varehusene hadde 783 millioner besøk i løpet av året. Nettooverskuddet var på 4,2 milliarder euro.

Norge: Omsetning sterkt opp, resultat litt ned

Det var også sterk omsetning i Norge: Opp over en halv milliard, fra 7.1 milliarder i 2015 til 7,6 milliarder i 2016. Driftsresultatet ble 48 millioner, mot 44 millioner i 2015 og resultatet før skatt 66 mill. (68 mill. i 2015). Selskapet opplyser at den sterke norske kronen er en vesentlig årsak til resultatsvekkelsen. (Selskapet kjører med avvikende regnskapsår med sluttstrek 31. august.)

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev