Verdens største møbelhandler, IKEA, tenker i nye baner: å bygge møbelutleie som et helt nytt forretningsområde. Konsernsjef Jesper Brodin uttalte

    • Publisert: 26 januar 2018

Verdens største møbelhandler, IKEA, tenker i nye baner: å bygge møbelutleie som et helt nytt forretningsområde.

Konsernsjef Jesper Brodin uttalte torsdag, ifølge The Telegraph gjengitt i danske Finans/finans.dk, i en paneldiskusjon på World Economic Forum i Davos: – Hvis de siste tiårene har handlet om masseforbruk, er vi nå på vei til ’massesirkulasjon’. Han påpekte at dagens forbrukere ikke føler det samme behov for å eie produktene og er mer bekymret for miljøproblemene som oppstår når møblene kastes ut.

Tester radikale løsninger

– Derfor tester vi radikale løsninger. Interessen for å leie varierer sterkt fra by til by, fremholdt Brodin. Mange jobber i en by som London, men bor andre steder. Denne typen pendlere legge ikke mye pasjon i å innrede sitt hjem nummer to. Her blir det mer åpenbart å leie møblene. For IKEA er målet å møte forbrukernes ønske om en mer bærekraftig forretningsmodell i form av en sirkulær økonomi der forbruksvarer som møbler og tepper blir resirkulert, forklarte Jesper Brodin.

”Trenger ikke å eie”

Ifølge The Telegraph la Brodin til at ideen er å «bygge opp et økonomisk incitament; en bevissthet hos forbrukeren at du ikke trenger å eie ting personlig, men kan eie dem i et fellesskap slik at de kan gjenbrukes”.

Ideen om å gjøre IKEA til en møbelutleier er tilsynelatende noe Jesper Brodin har brukt en del tid på å vurdere. Allerede i oktober foreslo han overfor tyske medier at en slik forretningsmodell var på tegnebrettet.

IKEA er verdens største møbelforhandler med over 400 varehus og en årsomsetning på over DKK 250 milliarder.

(Kilder: Finans/finans.dk–The Telegraph)

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev