En god nyhet fra Norsk Industri og samarbeidspartnere; 3. april 2019 inviterer de igjen til fagseminaret Innovasjonskraft sammen med Design og arkitektur Norge (DOGA) og Patentstyret. Dette er oppfølgeren av Designindustrikonferansen, som samlet 200 deltagere i fjor.
Fra fjorårets konferanse
Fra fjorårets konferanse

    • Publisert: 13 januar 2019
    • Tekst: Av bransjesjef Egil Sundet

Vi lover et råbra program i 2019 også, forteller bransjesjef Egil Sundet i Norsk Industri Design- industrien. I år er klimaavtalen bakgrunn. Hvilke krav, utfordringer men også muligheter gir den og hva vil en mer sirkulær økonomi bety for produsenter, designere og forhandlere. Fra Nederland får vi presentert deres nasjonale strategi og hvordan Philips har møtt den. Du blir også oppdatert på nye, norske innovasjoner og design, som møter klimautfordringen, og du får inspirasjon i kraften som gir norsk industri og næringsliv tyngde.

Programmet byr også på en viktig samling for medlemmene i Designindustriens bransjeforening. På vårt årsmøte spør foreningen «Hva vil stå igjen i norsk varehandel?» og «Får vi en ny eksportstrategi for design- og ferdigvareindustrien?». Disse viktige sakene blir tema på årsmøtet i en parallellsesjon, åpen for medlemmene.

Bransjeprisene vil bli delt ut på tampen av dagen, og dagen avsluttes med middag og enda mer kollegialt samvær.

Flokk tildelt Innovasjonskraftprisen 2018 - hvem blir det i 2019

Oppfordringen er klar; Sett av datoen og følg med i innboksen din for mer informasjon. Konferansen er for ledere, designbransjen, næringsliv, industri, startups, innovatører og andre som er opptatt av innovasjon og som vil ta ledende posisjoner nasjonalt og internasjonalt.

I Norge står inntil videre brannkravene til møbler, madrasser og interiørtekstiler fast, men innen EU vurderes nå en harmonisering av brannkravene for disse produktene.

– I Europa er det om lag 12 land som har brannkrav til møbler, madrasser og innredningstekstiler, og det er særlig innen kontraktmøbel det er ulike nasjonale standarder, sier bransjesjef Egil Sundet.

Problemet med strenge brannkrav er at produsenter av møbler, madrasser og interiørtekstiler må bruke flammehemmende kjemikalier, som har sterkt negative helse- og miljømessige effekter, sier Sundet. For to år siden endret derfor California sitt strenge brannkravsregime, og har nå krav som gjør at bruk av flammehemmere (FR kjemikalier) ikke lenger er nødvendig. Nå foreslår California å forby alle kjemi- kalier som er flammehemmende, da de er giftige.

I Storbritannia og Irland er det strenge brannkrav generelt i markedet, mens det er flere land som naturligvis har strenge brannkrav innenfor pleieinstitusjoner, fengsler, togtransport og f.eks. offshore. Norge er at av de ca 10 landene med generelle brannkrav til produktgruppen, men vårt krav gjør at det ikke er nødvendig med bruk av farlige kjemikalier, sier Egil Sundet.

Vi leder også an i den Europeiske aliansen for å få FR-kjemikalier ut av møbler, se safefurniture.eu.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev