Ekornes tar den velkjente Stressless-komforten med til spiseplassen, og serverer i disse dager årets store nyhet: Stressless Dining. Stressless spisestuestol
Årets store nyhet: Spisestuestolen Stressless Laurel D100 i tekstil Calido light grey og spisebordet Stressless Madeira T200 i valnøtt. (Foto: Ekornes)
Årets store nyhet: Spisestuestolen Stressless Laurel D100 i tekstil Calido light grey og spisebordet Stressless Madeira T200 i valnøtt. (Foto: Ekornes)

    • Publisert: 03 november 2017

Ekornes tar den velkjente Stressless-komforten med til spiseplassen, og serverer i disse dager årets store nyhet: Stressless Dining. Stressless spisestuestol har trinnløs regulering av sete og rygg, og et patentert system som sørger for perfekt balanse i alle sittestillinger. Stolene kommer i flere varianter og kan leveres med matchende spisebord.

Stressless spisestuestol ser tilsynelatende ut som en vanlig stol, men har innebygde systemer som gjør at stolen tilpasser seg sittestillingen.

– Når du lener deg fremover mot bordet og skal spise, tilpasser setevinkelen seg automatisk og du får redusert trykk under bena. Samtidig får ryggen god støtte. Ønsker du å slappe helt av, kan du lene ryggen bakover. Da vil setet gli fremover slik at du får en mer åpen og behagelig sittestilling, forklarer Arve Ekornes, ansvarlig for forretningsutvikling i Ekornes ASA.

Ny bruk av spiseplassen

Siden introduksjonen av den første Stressless hvilestolen i 1971 har Ekornes jevnlig utviklet Stressless. Flere funksjoner har kommet til, og varemerket Stressless er tatt i bruk også på sofa og tilbehørsprodukter. Komfort og kvalitet er alltid i fokus. Nå ser Ekornes frem til å videreføre den velkjente Stressless-komforten til et nytt område i de tusen hjem.

– Stressless hvilestol ble i sin tid introdusert som et svar på at TV-apparatet kom inn i stuen og brakte med seg nye behov for møblering. Vi ser at bruksmønsteret igjen er i endring og kjøkkenet smelter sammen med stuen. Vi bruker mer tid rundt spisebordet, som har blitt den nye samlingsplassen for familie og venner. Da kommer behovet for å sitte bedre og å kunne variere sittestillingen, fastslår Arve Ekornes.

Stort utvalg

Stressless spisestuestol leveres i fire putedesign, med høy eller lav rygg. Stolene kommer med to designvalg på ben og matchende spisebord. Stolene leveres i et stort utvalg tekstil- og hudvarianter, og tre farger på treverket.

Presenteres for forhandlere

Ekornes har arbeidet med det nye spisestuekonseptet i lengre tid. I november vises det frem for første gang, på Ekornes sin nyhetslansering i Ålesund.

– Det er med glede og forventing at vi nå viser det frem til rundt 300 representanter fra nordiske forhandlere. Vi forventer at alle de store kjedene vi samarbeider med i Norden vil ta inn Stressless Dining til sine butikker, sier marketingsjef Helge Overå.

I januar står resten av Europa for tur, med visning på møbelmessene i Køln og Birmingham, mens Nord-Amerika må vente til april med å prøvesitte de nye spisestuestolene. Stolene ventes å komme i utstilling hos nordiske forhandlere i månedsskiftet januar/februar.

Arve Ekornes og Helge Overå – sentrale i produktutviklingen.. (Foto: Ekornes)
Arve Ekornes og Helge Overå – sentrale i produktutviklingen.. (Foto: Ekornes)

(Pressemelding)

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev