– Ekornes investerer betydelige midler i digitalisering for å sikre fremtidig konkurransekraft. Våre designere bruker digitale skisseblokker og skaper tidlig
Øystein Vikingsen Fauske har vært ansvarlig for digitaliseringen i Ekornes siden i fjor vår. (Foto: Ekornes)
Øystein Vikingsen Fauske har vært ansvarlig for digitaliseringen i Ekornes siden i fjor vår. (Foto: Ekornes)

    • Publisert: 07 september 2017

– Ekornes investerer betydelige midler i digitalisering for å sikre fremtidig konkurransekraft. Våre designere bruker digitale skisseblokker og skaper tidlig en digital plattform som både produksjon, marked og salg kan jobbe videre med og samhandle om.

Det sier Øystein Vikingsen Fauske, direktør for digitalisering og HR hos Ekornes, til Møbel & Interiør: – Selskapet jobber med digitale initiativer innen mange områder.

Kunder bruker digitale kanaler

– Stadig flere kunder bruker digitale kanaler til å sammenligne produkter før de går i butikk for å handle. De leser seg opp på produktfordeler, sjekker pris og er ofte svært nærme en kjøpsbeslutning når de oppsøker en fysisk butikk. Målsettingen er derfor å optimalisere kundeopplevelsen og skape en mest mulig sømløs flyt mellom digitale og fysiske kanaler. Vi ønsker en enhetlig kommunikasjon av vår merkevare med fokus på å få frem våre produktfordeler. Det skal bli enklest mulig for kunden å ende opp med en Stressless, sier Fauske.

Digitalisering en mulighet

Han forteller at de også har fokus på større datamengder for å forstå brukeratferd og tilpasse strategien.

– Vi velger å se på digitalisering som en mulighet. Vi har sterke produkt- og merkenavn og digitale verktøy forbedrer vår mulighet til å kommunisere direkte til kundene og skaffe oss mer kunnskap om kjøpemønstre og produktpreferanser, sier Fauske.

Foran et digitalt skifte

Fremover er han også spent på hva det betyr for dem at netthandelskjempen Amazon har begynt å etablere seg innen møbler.

– Vi ser flere indikasjoner på et digitalt skifte i møbelbransjen. Møbel er blant annet et av de raskest voksende segmentene innen online retail i USA, nummer to etter dagligvarer ifølge Barclays. Vi vet at kjøpsprosesser er i endring og at dette kan påvirke eksisterende forretningsmodeller. Hvor raskt modellene endres vil nok være forskjellig fra marked til marked. Vi selger våre produkter i 43 land og Ekornes må være i forkant og kunne møte endringer etter hvert som de oppstår i markedene.

Les hele historien i magasinutgaven – Tegn abonnement: mobeloginterior@medievekst.no

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev