Peter Opsvik beæret med Norsk Forms høyeste utmerkelse for Tripp Trapp. Jacob-prisen for Tripp Trapp Peter Opsvik er tildelt Jacob-prisen

    • Publisert: 17 september 2012
Peter Opsvik beæret med Norsk Forms høyeste utmerkelse for Tripp Trapp.

Jacob-prisen for Tripp Trapp

Peter Opsvik er tildelt Jacob-prisen for 2012 for Tripp Trapp.

Jacob-prisen er Norsk Forms høyeste utmerkelse til norske formgivere, og den har vært delt ut siden 1957.

Juryens begrunnelse

Juryen skriver i sin begrunnelse: «Opsvik har, gjennom et snart 50 år langt virke, levert en lang rekke designobjekter som blir stående som ikoner. Opsviks karriere skjøt for alvor fart da han i 1972 introduserte en ny holdning til det å sitte. Én type stol skulle brukes av alle, uavhengig av størrelse. Resultatet ble ‘Tripp Trapp’ for Stokke. Stolen løfter alle rundt bordet opp til samme nivå og gjør alle likeverdige. ‘Tripp Trapp’ er først og fremst en barnestol, og i vår kollektive bevissthet er stolen selve bildet på hvordan en barnestol skal se ut.»

Livsproduksjon

Som en del av Balans-gruppen fikk Peter Opsvik Jacob-prisen også i 1986. Prisen ble delt ut for et spesifikt produkt som er en liten del av Opsviks imponerende livsproduksjon. Med årets Jacob-pris ønsker juryen å hedre designeren som enkeltperson, banebrytende formgiver og faglig fyrtårn.

Peter Opsvik er en av våre viktigste og mest selvstendige møbeldesignere gjennom tidene – ikke bare i Norge, men i Norden, skriver norskform.no.

Jacob-prisen

Jacob-prisen er oppkalt etter Jacob Tostrup Prytz, som var en av stifterne av Foreningen Brukskunst og gjennom en årrekke foreningens ledende kraft, formann 1918–48.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev