Jesper Brodin blir ny president og CEO for IKEA-gruppen fra 1. september. Han har for tiden stillingen som Managing Director
Peter Agnefjäll fratrer etter 22 år i IKEA for å slippe til Jesper Brodin, Ingvar Kamprads tidligere nærmeste medspiller i konsernledelsen, som har vært i IKEA-ledelsen i 20 år. (Foto: IKEA)
Peter Agnefjäll fratrer etter 22 år i IKEA for å slippe til Jesper Brodin, Ingvar Kamprads tidligere nærmeste medspiller i konsernledelsen, som har vært i IKEA-ledelsen i 20 år. (Foto: IKEA)

    • Publisert: 26 mai 2017

Jesper Brodin blir ny president og CEO for IKEA-gruppen fra 1. september. Han har for tiden stillingen som Managing Director i IKEA of Sweden, og vil etterfølge Peter Agnefjäll som har vært president og CEO siden 2012.

Jesper Brodin er som adm.dir i IKEA of Sweden ansvarlig for utviklingen av produktserien og forsyningskjeden. Avtroppende Peter Agnefjäll, som har vært konsernsjef siden i 2012, får ros for sin innsats for IKEA-gruppen (INGKA Holding B.V. og dets kontrollerte enheter): – Under Peters ledelse har IKEA Group ekspandert til nye og viktige markeder, akselerert vår detaljhandelstransformasjon for å møte kundens skiftende behov og styrket våre bærekraftforpliktelser. Jeg gleder meg til å samarbeide med Jesper som vi tar de neste skrittene våre for å bli verdens ledende flerkanals boligforhandler for de mange, sier Lars-Johan Jarnheimer, leder av INGKA Holding B.V:  – Det er trist å se Peter forlate etter mange års tjeneste, men jeg respekterer jeg hans beslutning.

22 år i IKEA

– Etter 22 ekstraordinære år på IKEA, og 5 år etter at jeg ble tatt med i denne rollen, tror jeg det er en naturlig tid for meg å ta en endring av banen. Disse årene har betydd mye for meg, både personlig og profesjonelt, og det har vært en stor del av livet mitt. Jeg vil nå ta en speriode med familien min, før jeg går på min neste reise, sier Peter Agnefjäll.

Tiltrer i september

Jesper Brodin, som for tiden er lokalisert i Älmhult, vil ta opp sin nye stilling i Leiden, Nederland, fra 1. september 2017. – Peter og jeg har hatt muligheten til å jobbe side om side i mange år, og jeg er den første i en lang rekke kolleger som ønsker å takke ham for sitt store bidrag og lederskap som har bidratt til å vokse IKEA på mange måter i løpet av det siste periode. Jeg tror vi har mange spennende år framover, og jeg er spent på å være en del av den raske omformingen av detaljhandel. Jeg er veldig beæret og spent på det nye oppdraget mitt, sier Jesper Brodin.

Ferske fakta om IKEA

I løpet av det siste året har 783 millioner mennesker besøkt 348 IKEA-butikker på IKEA Group-markeder og 2,1 milliarder besøk på IKEA.com. IKEA Group har også 45 kjøpesentre med 425 millioner besøkende. Selskapet styrker sin integrasjon av fysisk andIKEA Group (Ingka Holding BV og dets kontrollerte enheter) Leiden, 24. mai 2017 Digital handel slik at kundene kan handle på måter som bedre passer til deres spesifikke behov. I det kommende året vil det også åpne butikker nye markeder, inkludert India. For å nå sitt mål om å produsere mer fornybar energi enn den forbruker, har IKEA Group forpliktet seg til å eie og drive 327 vindturbiner over hele verden og har investert i 730.000 solcellepaneler på våre bygninger over hele verden. Det sysselsetter også over 140 000 mennesker på tvers av sin detaljhandel og kjøpesenter operasjoner.

 

 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev