– Det gjelder å følge med i tiden, sier Lise Hansson, entusiast og medeier i jærstolprodusenten Aksel Hansson. Møbelprodusenten på
Den klassiske Jærstolen passer i de fleste miljøer hvor både funksjolanitet og estetikk betyr noe, som i kirkerommet, eller som her til et taffel på bryggekanten. (Foto: Aksel Hansson)
Den klassiske Jærstolen passer i de fleste miljøer hvor både funksjolanitet og estetikk betyr noe, som i kirkerommet, eller som her til et taffel på bryggekanten. (Foto: Aksel Hansson)

    • Publisert: 09 juni 2017

– Det gjelder å følge med i tiden, sier Lise Hansson, entusiast og medeier i jærstolprodusenten Aksel Hansson. Møbelprodusenten på Hjelmeland blir ’butikkeier’ for et par uker når de åpner Pop-up-butikk i Stavanger i midten av juni.

Jærstolprodusenten ruller ut den røde løperen under Siddisdagene i Stavanger og inviterer publikum til å oppleve ekte møbelhistorie fra Ryfylke. Aksel-stolene er levende klassikere og presenteres i stadig nye farger og materialer. Som seg hør og bør under et siddismarked skal det også være mulig å gjøre et kupp. – Vi vil ha noen gode tilbud å by på forteller salgssjef Judith Synnøve Svendsen. -Noen er kanskje så heldige å vinne stolen vi lodder ut også, smiler Svendsen.

Pop-up i to uker

Lokalet i Søregata 30 disponeres av Stavanger Sentrumsforening og har vært benyttet til Pop-Up shop også tidligere, men da bare for en dag eller to. Denne gangen blir butikken værende i to uker for at publikum skal bli kjent med stolene og folkene som står bak. Den som vil lære å flette de særegne stolsetene får muligheten til det.

Pop-up-butikker er i slekt med de gamle markedene man har kjent i Europa siden middelalderen og er siden en form som er omfavnet av kjente merkevarer for tidsbegrensede stunts. Fenomenet, som også kalles «flash retailing», kombinerer gjerne handel og underholdning – det skal være en litt spesiell butikk med et innhold man ikke finner i den vanlige handelen.

Fremdeles håndverk

Aksel Hansson er blant de aller siste bedriftene som fører den tradisjonelle jærstolproduksjonen videre. Tidligere var det en rekke produsenter av de særegne stolene på Hjelmeland og i Ryfylke. Fortsatt er produksjonen preget av håndverk og god gammeldags verkstedindustri. Lite masseproduksjon i denne sammenheng og derfor kan kundene også bestemme seg for helt egne løsninger hva gjelder sete, materialer og farger. Produksjonen er fleksibel og individuell.

Aksel Hansson startet produksjonen i 1938 og feirer sitt 80-årsjubileum neste år. Bedriften har vært i familien siden og eies idag av Herbjørn Hansson og hans søster Lise. -Vi må følge med i tiden, sier Lise Hansson. Vi var en av de aller første norske møbelprodusentene som startet netthandel og så vidt vi vet er vi de første som bruker pop-up. Det er ikke verst for en 80-åring? -Pop-up, ikke hip-hop, foreløpig!

(Pressemelding) 

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev