7124 besøkende, en omsetning på 725 pølser, 1113 kopper kaffe og svimlende 9050 kjøttboller ble resultatet fra åpningsdagen til IKEA

    • Publisert: 20 mars 2015

7124 besøkende, en omsetning på 725 pølser, 1113 kopper kaffe og svimlende 9050 kjøttboller ble resultatet fra åpningsdagen til IKEA Ringsaker i går.

– Dette var en knallstart! At så mange hadde tatt seg tid til å være med oss og feire åpningen av varehuset på en vanlig hverdag, det er virkelig over all forventning, sier varehussjef Jens Listrup, som forestod åpningen på ekte IKEA-vis ved å sage over en tømmerstokk sammen med ordfører i Ringsaker kommune, Anita Ihle Steen (bldet).

Köttbullar

Foruten LACK og BILLY var signaturretten köttbullar ikke uventet en av bestselgerne på IKEA Ringsakers første dag. Oppskriften, som stammer fra svigermoren til IKEA-grunnlegger Ingvar Kamprad, har stått på menyen siden IKEA åpnet sin først restaurant, og selges den dag i dag på samtlige varehus verden over.

– For å ta unna køen på åpningsdagen har vi fått assistanse av medarbeidere fra flere av de andre IKEA-varehusene. Vi vet at mange også planlegger en tur til varehuset de nærmeste dagene, så for å sikre at alle gjestene våre får den gode IKEA.opplevelsen, vil vi også i de kommende ukene kjøre med styrket bemanning, sier Listrup.

Overnattet utenfor varehuset

Da IKEA Ringsaker åpnet dørene for første gang klokka 10 i går morges, hadde allerede nærmere 400 ivrige kunder fra hele innlandet funnet veien til det nye varehuset, og køen strakte seg godt bortover parkeringsplassen.

Aller forrest i køen var Donna Stevens fra Gjøvik. Hun hadde overnattet utenfor varehuset for å sikre seg å være blant de første som fikk oppleve innlandets nye hjeminnredningsattraksjon. Stevens innrømmer at det var en noe kjølig fornøyelse å tilbringe en marsnatt utendørs, men humøret var likevel på topp.

– Vi kom hit klokka ni i går kveld, og har sovet noen timer i bilen, men mesteparten av tiden har vi i grunn bare hygget oss og drukket kaffe sammen med de 7-8 andre som har vært her hele natten. Jeg kjente ingen av dem fra før av, men vi ble ganske godt kjent over natten, sier Stevens.

Lokale artister underholdt køen

For å korte ned ventetiden fram til dørene åpnet, hadde IKEA hyret inn flere musikere fra det lokale kulturlivet. Blant dem som underholdt fra scenen var Gjøviks store datter, Nora Foss Al-Jabri, Furnes korps og dessuten Stig Gustu Larsen fra Stor-Elvdalen, som for tiden blir frontet av NRK P3s Urørt som en artist å følge med på.

– Vi setter enormt stor pris på at alle disse talentfulle musikerne og også IKEAs klimabudbringere, 6. klasse ved Kirkenær skole, ville komme og kaste glans over åpningen. Den gjestfriheten som vi har blitt møtt med fra vårt nye naboloag i Hedmark og Oppland er enestående, sier Listrup.

 

Fremhevet betydningen for regionen

Varehussjef Jens Listrup hadde fått hjelp av ordfører i Ringsaker kommune, Anita Ihle Steen, til den tradisjonsrike sagingen av tømmerstokken – IKEAs egen vri på snorklippingen som gjerne markerer nyåpninger. Ordføreren tror etableringen vil få stor betydning for næringslivet ikke bare i Ringsaker, men hele innlandet.

– Dette er en av de største etableringene i regionen de siste åra, og med det sterke merkenavnet IKEA har, vil det også øke interessen blant andre for å etablere seg i området. Det heter seg jo at «å synes fra kafeteriaen på IKEA er ingen ulempe» – med andre ord, når man først er på IKEA, blir det gjerne til at man også tar turen innom andre virksomheter i nærheten. At IKEA ansetter mange unge folk betyr ekstra mye. Vi vil jo at ungdommen vår skal bli boende på innlandet, så dette er positivt for hele regionen, sier Ihle Steen.

Nærmere 400 glade kunder fra hele innlandet sto i kø for å slippe inn dørene da IKEA Ringsaker åpnet klokka 10 i går morges. (Fotos: Tor Lie)

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev