I vinter vakte Varier Furniture oppsikt da det ble kjent at Varier Move™ hadde fått såkalt NEAT™-sertifisering, som gis av
”Motion er den moderne kontorstolen for en sunn arbeidsdag.”
”Motion er den moderne kontorstolen for en sunn arbeidsdag.”

    • Publisert: 20 juli 2017

I vinter vakte Varier Furniture oppsikt da det ble kjent at Varier Move™ hadde fått såkalt NEAT™-sertifisering, som gis av Mayo Clinic, for stolens helseeffekt. Nå kommer selskapet med en oppfølger, Motion.

– Vi er stolte over å kunne lansere Motion-stolen, skriver Varier i en pressemelding: – Vi har skapt en stol som holder deg i bevegelse samtidig som du sitter komfortabelt. Nå introduserer vi den moderne kontorstolen for en sunn arbeidsdag!

”Må vi revurdere møblene våre”

– Vi vet at mye sittingen tar livet av deg. Derfor må vi revurdere møblene våre. Dette var tankegangen for design-duoen Kasper Salto og Thomas Sigsgaard da de begynte med Motion- stolen. Nå som de fleste sitter ved en pult store deler av dagen, blir stoler som stimulerer til bevegelse stadig mer relevante og populære. Varier introduserer Motion – en kontorstol som komfortabelt gir deg støtte, men også holder deg i bevegelse.

Designet av prisbelønt design-duo

Motion er en sadelformet stol som kan justeres i høyden. Gummisokkelen, som er inspirert av tennisskosåler, lar stolen bevege seg 360 grader. Den innebygde skumbasen styrker musklenes elastisitet og balanse, stimulerer blodsirkulasjonen og øker energinivået, selv når du ikke er bevisst på det. Motion-stolen er lett og kan enkelt bæres i håndtaket på baksiden av setet. Den praktiske knappen under setet lar deg raskt og enkelt justere høyden, slik at du kan finne den perfekte høyden for å kunne sitte eller stå komfortabelt.

– Våre hovedprioriteter da vi designet stolen var både komfort og design. Hemmeligheten med Motion er at den er enkel og geometrisk renskåret på utsiden, men kjennes veldig myk på innsiden, fremholder designer Kasper Salto.

Den danske design-duoen Salto & Sigsgaard har vært et team siden 2005. Deres prisbelønte verker inkluderer design for ledende produsenter som Lightyears, Nemo Cassina og Onecollection.

Åpen vinkel og balansert sitting

 

Kasper Salto uttaler videre: – For å sitte bra, trenger du et sete som gir deg god støtte, og for å være i konstant bevegelse, trenger du en sokkel som ikke står stille. Kroppen din er skapt for å bevege seg. Motion følger alle dine bevegelser, og styrker dermed kjerne- og ryggmuskulaturen. Slik hjelper den deg med å bevare en naturlig og rett kroppsholdning mens du sitter. Bekkenet roteres forover når du sitter på det sadelformede setet, og dette støtter din naturlige holdning. Den myke sokkelen gjør det lett å balansere og vippe med små bevegelser fra side til side, fremover og bakover.

”Etterspurte en ny, unik stol ”

– Kundene våre etterspurte en ny, unik stol som kombinerte trening og komfort – Motion gjør nettopp dette, i tillegg til å være en vakkert designet stol. Nå som det finnes mange sitte/stå-stoler på markedet, er vi veldig fornøyde med å kunne tilby Motion – en stol som kombinerer både komfort og design, og i tillegg er god for helsen. Det er den moderne kontorstolen vi alle har ventet på», sier Jesper Petersen, administrerende direktør hos Varier Furniture.

Om Varier

Varier ble etablert i 2006 og designer og produserer stoler som beveger seg med kroppen. Selskapet har røtter i det norske selskapet Stokke – kjent for Tripp-Trapp-stolen.

Varier har hovedkontor i Oslo, og stolene kan finnes i private hjem, kontorer, klinikker og utdanningsinstitusjoner i over 40 land i hele verden. Med datterselskaper i Italia og Tyskland, og eksklusive distributører i USA, Japan og Sør-Korea, opprettholder Varier en sterk global tilstedeværelse. I år ble Varier Move™  offisielt er NEAT™-sertifisert. Denne sertifiseringen er utført av Mayo Clinic, en anerkjent ideologisk sykehuskjede i USA. Sertifiseringen beviser at Move har en positiv effekt på helsen og at den øker kaloriforbrenningen, fremholder Varier i sin pressmelding.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev