”Husker du hvordan det var å bygge med LEGO? Da vil du intuitivt forstå mulighetene med EFG Create. EFG Create
Nylanerte EFG Create Seating kan settes sammen fritt.
Nylanerte EFG Create Seating kan settes sammen fritt.

    • Publisert: 24 oktober 2016

”Husker du hvordan det var å bygge med LEGO? Da vil du intuitivt forstå mulighetene med EFG Create. EFG Create Seating er et modulbasert sofasystem, og en utvidelse av EFG Create oppbevaringsserien vi lanserte i 2015.”

Det skriver EFG HOV+DOKKA AS i en pressemelding. ”EFG Create serien har nå moduler for sittemøbler, bord, oppbevaring og tilbehør og gir full frihet til å skape fleksible soner for møter, arbeid eller spising.

EFG Create Seating er utviklet for å passe sammen med målene til EFG Create oppbevaringssystemet. Alle moduler er 380mm både i høyden og bredden. Modulene kan fritt settes sammen – i høyden og bredden og i vinkler. En to-seters sofa er like bred som tre små oppbevaringsmoduler eller to mellomstore. Dette gir spennende muligheter til å bygge opp miljøer av både sitteplasser og oppbevaring i sammenheng. Sofaen er satt sammen av en base i metall og en stoppet sittedel. Basen kan til og med settes samme med en bordplate, armlener eller oppbevaringsmoduler. EFG Create er et byggekloss-system med utallige kombinasjonsmuligheter.”

Jonas Formans beskriver selv sofaen til EFG Create Seating slik: ”Til tross for kompakte dimensjoner og en visuell letthet sitter man svært komfortabelt i sofaen. På avstand ser den enkel og rett ut, men setter du deg ned tar den deg godt i mot og innbyr en til å bli en stund. Med en rett bakside er den enkel å plassere, også opp mot en vegg eller mot skjermer og oppbevaringsmøbler. Jeg ønsket at stoffet skulle ha færrest mulige deler, og at de sømmene som måtte være med også skulle være en del av designet på sofaen. En enkel detalj som er blitt gjennomgående for serien.”

 

Vita

Jonas Forsman er en anerkjent svensk designer. Utdannet innen industridesign ved Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg, der han også har drevet sitt eget kontor siden 2006. Han designer sine produkter fra innsiden og ut. Funksjonaliteten er alltid utgangspunkt når han skaper sine smarte løsninger med enkle former, ved bruk av ulike materialer og ved å ta i bruk ny teknologi. Tildelt Red dot design award og Design S for flere av sine produkter.

”Jonas design er nyskapende og funksjonell, og bringer inn viktige verdier til produktviling i en bransje som er i stor endring, sier Marianne Guriby Dahl, produktutviklingsansvarlig i EFG European Furniture Group.

EFG Create Seating – her med designer Jonas Forsman.
EFG Create Seating – her med designer Jonas Forsman.

 

Fakta

EFG Create kommer i standard moduler, som kan bestilles ferdig sammensatt, eller enkeltvis. 380mm i høyde og bredde (3-ster, 2-seter, 1-seter og benk).

Modulene kommer i 11 standard farger, og kan kombineres med 6 ulike bordplater.

EFG Create er miljøvennlig designet og produsert i henhold til Svanens kriterier.

Møbel & Interiør

Dronningens gate 3
0152 OSLO
T: 21 62 78 00

Hurtigkoblinger
Møbel & Interiør Nyhetsbrev